Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκοτεινό σχέδιο ΝΑΤΟ - ΕΕ - Δημιουργούν κοινό μηχανισμό παρέμβασης σε εχθρικές χώρες - Σε πανικό λόγω Γεωργίας η Δύση

Σκοτεινό σχέδιο ΝΑΤΟ - ΕΕ - Δημιουργούν κοινό μηχανισμό παρέμβασης σε εχθρικές χώρες - Σε πανικό λόγω Γεωργίας η Δύση
Τι είναι η κοινή ομάδα ΝΑΤΟ - ΕΕ για την «αντιμετώπιση απειλών που προέρχονται από αυταρχικά κράτη»
Σε μια πρωτοφανή κίνηση απροκάλυπτης παρέμβασης στα εσωτερικά τρίτων χωρών προχωρούν ΝΑΤΟ και ΕΕ, αφού στο όνομα της «αντιμετώπισης των απειλών που προέρχονται από αυταρχικά κράτη», στήνουν έναν πάγιο μηχανισμό επιβολής της δυτικής ισχύος σε όλη την Ευρώπη.
Προφανής σκοπός των σχετικών κινήσεων είναι η άσκηση πίεσης σε κράτη που έχουν αποφασίσει -κυρίαρχα- να αναπτύξουν στενές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως π.χ. η Γεωργία ή η Σερβία, και έχουν γυρίσει την πλάτη τους στους υπερεθνικούς θεσμούς της Δύσης.

Τι είναι η κοινή ομάδα ΝΑΤΟ - ΕΕ για την «αντιμετώπιση απειλών που προέρχονται από αυταρχικά κράτη»

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση απειλών που, όπως ισχυρίζονται, προέρχονται από «αυταρχικά» κράτη.
Μάλιστα, η σχετική πρωτοβουλία επικυρώθηκε επίσημα και αποτυπώθηκε στο ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των δύο οργανισμών.
Συγκεκριμένα, η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, έλαβε χώρα την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια αυτής, τα μέρη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των «αυταρχικών» κρατών.
«Για να αντιμετωπιστούν οι αναδυόμενες απειλές και προκλήσεις, η von der Leyen και ο Rutte συμφώνησαν σήμερα 29/10 να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα εργασίας υψηλού επιπέδου για την ενίσχυση της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ», αναφέρει το ανακοινωθέν.
Επιπλέον, η «αυταρχικότητα» ενός κράτους θα καθορίζεται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τους ίδιους να αποφασίζουν ποια κράτη «προκαλούν» τα συμφέροντα των συνασπισμών και «υπονομεύουν τις δημοκρατικές αρχές» με ποικίλους τρόπους.
Πάντως, ενώ η ΕΕ ασχολείται με τέτοια ζητήματα, η σύγκρουση στην Ουκρανία φαίνεται να έχει γίνει δευτερεύουσα προτεραιότητα για την Ένωση.
Πρόσφατα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, παραδέχθηκε αυτή τη μεταστροφή ως προς τις προτεραιότητες της Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης