Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ψίθυροι καρδιάς»: Όταν οι παλμοί σταματούν ξαφνικά, τα μάτια κλαίνε, αλλά το μυαλό θυμάται για πάντα! (video)

«Ψίθυροι καρδιάς»: Όταν οι παλμοί σταματούν ξαφνικά, τα μάτια κλαίνε, αλλά το μυαλό θυμάται για πάντα! (video)
Η απόσυρση του Μάριου Τζαβίδα σε ηλικία μόλις 21 ετών, εξ αιτίας καρδιακού ζητήματος, αρρυθμίας συγκεκριμένα, προστίθεται ως μια ακόμη περίπτωση στη (μακρά) λίστα των παικτών εκείνων, οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα καρδιάς. Για να είμαστε ακριβείς, μάλιστα, που... πρόλαβαν να το κάνουν και επέλεξαν να την «ακούσουν». Αφού τους δόθηκε η δυνατότητα επιλογής και πρόλαβαν. Το BN Sports βρήκε και σας παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά ονόματα παικτών που κλόνισαν τον κόσμο, αφήνοντας στο γήπεδο την τελευταία τους πνοή
Καρδιακό πρόβλημα. Γενετική δυσπλασία. Μη οξυγόνωση αίματος. Καρδιομεγαλία. Ανακοπή. Υπερτροφική καρδιομειοπάθεια. Όροι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, δυσνόητοι για τη σημασία, όπως και την αιτία ύπαρξής τουςΑπολύτως, όμως, ευνόητοι ως προς την υποψία ή χειρότερα τη σιγουριά του προβλήματος που προκαλούνΈχει παλαιώθεν φτιαχτεί σχετική λίστα, το παρόν κείμενο δυστυχώς την ανανεώνει. Δυστυχώς, η Stoiximan Super League έχει... ιστορικό - το ίδιο και περισσότερο - το διεθνές προσκήνιο. Ύφος μακάβριο σαφώς και απότομα ίσως, ωστόσο, δυστυχώς η υπόθεση που βγαίνει από το «συρτάρι», με αφορμή την αναγκαστική απόσυρση του 21χρονου πρώην πια ποδοσφαιριστή, Μάριου Τζαβίδα, αποτελεί μία ακόμη περίπτωση ενός πένθιμου κατά βάση κεφαλαίου: το θάνατο στο χορτάρι, όταν η καρδιά «προδίδει». 

1. Μαρκ Βιβιάν Φόε (01/05/1975-26/06/03): Κύπελλο Συνομοσποδιών, καλοκαίρι 2003, «Ζερλάν». Ο Καμερουνέζος χαφ της Μάντσεστερ Σιτι με θητεία στη Λυών σωριάζεται ξαφνικά στο 73' του (νικηφόρου με 1-0) αγώνα με την Κολομβία, «παγώνοντας» το γαλλικό γήπεδο. Οι προσπάθειες επαναφοράς του τα πρώτα λεπτά στο χορτάρι, αλλά και στα ενδότερα του γηπέδου, αποδείχθηκαν μάταιες. Ο τότε αρχηγός Ρίγκομπερτ Σονγκ ανακοινώνει το αναπόφευκτο στα αποδυτήρια, ο συμπαίκτης τους «έφυγε» από υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, με τον Σάντζει Σάρμα, επιστημονικό συνεργάτη των «πολιτών» τότε, να δηλώνει αφοπλιστικά πως το 80% των περιπτώσεων δεν παρουσιάζει συμπτώματα πριν τη μοιραία εκδήλωση. 



  

 
2. Μίκλος Φέχερ (20/07/79 - 25/01/2004):  «Η φανέλα με το νούμερο 29». Αυτό το νούμερο επέλεξε ο Ούγγρος σέντερ φορ όταν μετεγράφηκε από την Πόρτο το 2002, αυτό απέσυραν στην Μπενφίκα. Πριν από 21 χρόνια παρά 20 ακριβώς μέρες η Μπενφίκα αντιμετωπίζει την Γκιμαράες και κερδίζει με την ασίστ του Ούγγρου επιθετικού (και εισελθόντα ως αλλαγή) Μίκλος Φέχερ. Το μοιραίο, όπως αποδείχθηκε συμβάν λαμβάνει χώρα προς το τέλος του ματς, όταν σωριάζεται στο χορτάρι, δευτερόλεπτα μετά, αφότου «κιτρινίστηκε» για καθυστέρηση στην εκτέλεση ενός πλαγίου. Οι γιατροί αδυνατούν να τον επαναφέρουν, ο θάνατός του επιβεβαιώνεται την επόμενη μέρα με τις εξετάσεις να κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, βάζοντας τέλος στα γνωστά και μη εξαιρετέα συνωμοσιολογικά σενάρια περί ντοπαρίσματος. Τιμής ένεκεν ακριβώς έξω από το «Ντα Λουζ» υπάρχουν η προτομή του, η (σκισμένη από τους γιατρούς μέσα στον πανικό) φανέλα του, τα παπούτσια και τα μετάλλια που κατέκτησε. 

Η συνέχεια στο BNSports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης