Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

O Trump δεν θα αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Υπάρχουν πολλοί λόγοι…

O Trump δεν θα αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Υπάρχουν πολλοί λόγοι…
Το ΝΑΤΟ είναι φθηνό για τις ΗΠΑ υποστήριξε ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Alexander Stubb
Ο Trump δεν πρόκειται να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, όπως συνέβη με τον ΠΟΥ και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα υποστήριξε ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Alexander Stubb, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.
«Όχι, και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό.
Ο πρώτος είναι ότι νομίζω ότι ο Donald Trump δεν συμπαθεί τους διεθνείς οργανισμούς, δηλαδή τον ΟΗΕ και τους οργανισμούς του, αλλά στην πραγματικότητα του αρέσουν οι περιφερειακοί οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ο Trump μπορεί να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.
Ο Trump έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά του για τις επιδόσεις του ΝΑΤΟ και έχει απειλήσει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον οργανισμό εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν αναλάβουν μεγαλύτερη οικονομική ευθύνη για την ασφάλειά τους. Την ημέρα της ορκωμοσίας του, στις 20 Ιανουαρίου, ο Trump δήλωσε ότι οι χώρες της συμμαχίας θα πρέπει να δαπανούν το 5% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες.
Όπως είπε, ο Stubb «το ΝΑΤΟ είναι φθηνό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Το να ηγείσαι της μεγαλύτερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο, όντας η μεγαλύτερη στρατιωτική υπερδύναμη στον κόσμο, νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Stubb.
Σύμφωνα με τον Φινλανδό πρόεδρο, 23 χώρες του ΝΑΤΟ δαπανούν σήμερα μεταξύ 2% του ΑΕΠ για την άμυνα, ενώ μόνο τρία κράτη μέλη πληρούσαν αυτή την απαίτηση το 2014.
Η Φινλανδία, σύμφωνα με τον Stubb, δαπανά περίπου 2,4-2,5% για τις αμυντικές ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης