
Να λειτουργήσουν ως εγγυήτριες δυνάμεις θέλουν Γαλλία - Βρετανία και σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Politico - «Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιο προκαταρκτικό σχεδιασμό», αναφέρει το άρθρο
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τους Financial Times, Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου θα μπορούσαν να στείλουν περίπου 40-50 χιλιάδες στρατιωτικούς στην Ουκρανία για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στα σύνορα ως μέρος μιας πιθανής διευθέτησης της σύγκρουσης.
«Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιο προκαταρκτικό σχεδιασμό», αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Ευρώπη συζητά τώρα τη δημιουργία δυνάμεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν περίπου 50 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό από πέντε ή έξι ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το σχέδιο, αυτοί οι στρατιωτικοί θα φρουρούν την τάξη στη «γραμμή οριοθέτησης» μεταξύ των APU και των ρωσικών δυνάμεων σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός.
Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι οι περισσότεροι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump εγκρίνουν τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που θα περιπολεί ο ευρωπαϊκός στρατός, ως μέρος μιας πιθανής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Οι σύμβουλοι του Τrump υποστηρίζουν επίσης γενικά την ιδέα του «παγώματος» της τρέχουσας πρώτης γραμμής του μετώπου.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitri Peskov δήλωσε ότι η επιλογή παγώματος της ουκρανικής σύγκρουσης στη γραμμή των εχθροπραξιών είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη διάρκεια μιας απευθείας γραμμής τον Δεκέμβριο του 2024 είπε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται μια εκεχειρία, αλλά μια διαρκή ειρήνη με αξιόπιστες εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα και τους πολίτες της.
Τον Ιούνιο του 2024, ο Putin ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία: Η Μόσχα θα παύσει αμέσως πυρ και θα δηλώσει ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το έδαφος νέων περιοχών της Ρωσίας.
Επιπλέον, πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης, το Κίεβο πρέπει να δηλώσει την άρνησή του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να αποστρατικοποιηθεί και να αποναζιστικοποιηθεί, καθώς και να αποδεχθεί ένα ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά καθεστώς.
Ο Putin αναφέρθηκε επίσης σε αυτό το πλαίσιο και την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
www.bankignews.gr
Σχόλια αναγνωστών