Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αγαπούν τον Γέρο»: Το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών ειρωνεύεται και προκαλεί για τη νίκη του Lukashenko

«Αγαπούν τον Γέρο»: Το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών ειρωνεύεται και προκαλεί για τη νίκη του Lukashenko
Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, το 86,82% των κατοίκων ψήφισαν τον σημερινό εθνικό ηγέτη Lukashenko
Μόνο το 87,6% των Λευκορώσων αγαπούν τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Lukashenko, σημείωσε με ειρωνεία ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών στα social media μετά τις προεδρικές εκλογές στη δημοκρατία.
Αναρωτήθηκε αν «οι υπόλοιποι Λευκορώσοι θα χωρέσουν στη φυλακή».
Μόνο το 87,6% των Λευκορώσων αγαπούν τον Γέροντα τους. Οι υπόλοιποι θα χωρέσουν στις φυλακές; - έγραψε ο Tomasz Sikorski.
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι οι πολίτες εξέλεξαν τον πρόεδρο της χώρας. Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, το 86,82% των κατοίκων ψήφισαν τον σημερινό εθνικό ηγέτη Lukashenko.
Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σεργκέι Συράνκοφ ήρθε στη δεύτερη θέση με 3,21% των ψήφων.
Την πρώτη τριάδα κλείνει ο Όλεγκ Γκαϊντούκεβιτς με αποτέλεσμα 2,02% των ψήφων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin  συνεχάρη τον Λευκορώσο συνάδελφό του για την επανεκλογή του ως αρχηγός του κράτους. Ο ίδιος χαρακτήρισε την «πειστική νίκη» του πολιτικού σαφή απόδειξη της υψηλής εξουσίας του και της υποστήριξής του στην κρατική πορεία της Λευκορωσίας από τον πληθυσμό. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα και το Μινσκ έκαναν πρόσφατα πολλά για να ενισχύσουν τους φιλικούς δεσμούς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης