Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαλάκας» εναντίον «νταβατζή» - Elon Musk και Γάλλος δισεκατομμυριούχος μιλάνε... γαλλικά

«Μαλάκας» εναντίον «νταβατζή» - Elon Musk και Γάλλος δισεκατομμυριούχος μιλάνε... γαλλικά
Ο Musk επανέφερε στην επιφάνεια μια διαμάχη δεκαετιών για το παρελθόν του Xavier Niel, αφού ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος τον αποκάλεσε αστειευόμενος «π@ύτσο»

Μια απίθανη διαμάχη μεταξύ του Elon Musk και του Γάλλου τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου Xavier Niel κλιμακώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (10/2/2025), όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανταπέδωσε αφού τον αποκάλεσε «μαλάκα».
«Αυτός ο τύπος μπήκε στη φυλακή επειδή ήταν κυριολεκτικά νταβατζής με μια ομάδα ιερόδουλων», έγραψε ο Musk στο X, απαντώντας σε ένα απόσπασμα του Niel που τον αποκάλεσε «τον μεγαλύτερο επιχειρηματία του κόσμου και, επιπλέον, έναν πολύ περίπλοκο τύπο... ίσως μερικές φορές έναν μαλάκα». Ο Musk πιθανότατα αναφερόταν στα νομικά προβλήματα του Niel το 2004, όταν τέθηκε υπό επίσημη έρευνα και κρατήθηκε προσωρινά από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για κατηγορίες περί «επιβαρυντικών προμηθειών», όπως ανέφεραν διάφορα γαλλικά μέσα, που συνδέονταν με τη δική του μερική ιδιοκτησία χώρων peep show εκείνη την εποχή. Αργότερα ο Niel απαλλάχθηκε από αυτές τις κατηγορίες, αλλά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή για υπεξαίρεση κεφαλαίων σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις του που είχαν σχέση με το X-rated. Είναι ευρύτερα γνωστός ως ο ιδρυτής του παρόχου κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους Free. Ο Niel φάνηκε να παίρνει το σχόλιο του Musk για πλάκα.
POLITICO.JPG
Το πήγαινε-έλα μεταξύ των δύο εν μέσω μιας μεγάλης Συνόδου Κορυφής για την τεχνητή νοημοσύνη που πραγματοποιείται στο Παρίσι. Ο Niel ήταν μεταξύ των επιχειρηματιών τους οποίους συμβουλεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, πριν τη σύνοδο κορυφής και πριν ανακοινώσει μια ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη ύψους 109 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 3 δισ. ευρώ προέρχονται από την εταιρεία του Niel, Iliad.
Ο Musk δεν παρέστη στη Σύνοδο Κορυφής, ισχυριζόμενος ότι «βρισκόταν εν μέσω κρίσιμων εργασιών στην Ουάσινγκτον», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει εξ αποστάσεως. Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του X υπέβαλε ανεπιθύμητη προσφορά ύψους 97,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που διαχειρίζεται το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, OpenAI. Η προσφορά απορρίφθηκε από τον ιδρυτή Sam Altman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης