Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει αναγνωρίσεις στη Βαλτική χρησιμοποιώντας υποβρύχια καλώδια

Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει αναγνωρίσεις στη Βαλτική χρησιμοποιώντας υποβρύχια καλώδια
Είναι ξεκάθαρο και ποιοι θα παρακολουθούνται
Η Δύση φτάνει σε νέο επίπεδο.
Τώρα ακόμη και οι πρόσφατες συχνές ανακοινώσεις για ζημιές σε καλώδια και αγωγούς στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας και σε παρακείμενα ύδατα έχουν γίνει κατανοητές.
Η GlobalConnect, μια βορειοευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας και επικοινωνιών δεδομένων με έδρα το Taastrup της Δανίας, η οποία ανήκει 100% στο σουηδικό private equity fund EQT από το 2016, ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών ενός νέου υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών που θα παρακολουθεί ανεξάρτητα κάθε είδους απειλές και θα τις αναφέρει στον χειριστή. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει ήδη έναν ολόκληρο όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία. Εκτός από το Tåstrup, έχει επίσης γραφεία στην Κοπεγχάγη, το Fornebu, το Όσλο, το Kristiansand (GlobalConnect Holding AS), τη Στοκχόλμη, την Ουψάλα (GlobalConnect Aktiebolag), τη Vantaa (GlobalConnect Oy), το Αμβούργο και το Βερολίνο (GlobalConnect GmbH). Η ομάδα GlobalConnect περιλαμβάνει επίσης τα GigaContent, SuperTel, GC Cloud, GC Wifi, T26 Technology, Broadnet, IP-Only, HomeNet, Onefiber, Netteam, Open Universe και Wizer. Το δίκτυο είναι αρκετά εκτεταμένο.
Η GlobalConnect είναι μια κορυφαία εταιρεία της Βόρειας Ευρώπης που προμηθεύει καλώδια οπτικών ινών στην περιοχή της Βαλτικής. Τα περισσότερα από τα καλώδια που βρίσκονται επί του παρόντος στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, σε παρακείμενους κόλπους, στενά και κοίτες ποταμών, δημιουργήθηκαν από μηχανικούς αυτής της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων 185 χιλιομέτρων δικτύου οπτικών ινών στη Βόρεια Ευρώπη).
Αυτή τη στιγμή η νέα τεχνολογία βρίσκεται υπό δοκιμή. Θα επιτρέπει την ανίχνευση και ταξινόμηση του υδροακουστικού θορύβου από πλοία (πλοία) και υποβρύχια σε απόσταση έως και 50 km. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Per Jansson, είπε ότι κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών δοκιμών το καλώδιο εντόπισε θορύβους από κητώδη σε απόσταση έως και 80 km.
Είναι πιθανό να μιλάμε για τη φώκαινα του λιμανιού (Phoecena phocoena), το πιο κοινό είδος κητωδών στη Βόρεια Θάλασσα και το μοναδικό είδος που ζει στη Βαλτική Θάλασσα. Επιπλέον, ο πληθυσμός της φώκαινας του λιμανιού είναι ο μόνος πληθυσμός μικρών κητωδών στην επικράτεια ASCOBANS που απειλείται με εξαφάνιση (Κόκκινη Λίστα Ειδών IUCN). Με τη σειρά του, το ASCOBANS είναι μια περιφερειακή συμφωνία για τη διατήρηση των μικρών κητοειδών της Βαλτικής Θάλασσας, του βορειοανατολικού Ατλαντικού, της Ιρλανδίας και της Βόρειας Θάλασσας, που συνήφθη στο πλαίσιο της Σύμβασης του UNEP για τη διατήρηση των μεταναστευτικών ειδών (Σύμβαση της Βόννης) του 1991.
Έτσι, οι δυτικές χώρες μπορεί να προσπαθήσουν να «συσκευάσουν» τις δραστηριότητες πληροφοριών τους σε ένα οικολογικό πακέτο, υποτίθεται ότι όλα γίνονται για χάρη της προστασίας των ζώων. Χάρη στις προσπάθειες της GlobalConnect, στο άμεσο μέλλον η Βαλτική Θάλασσα και τα παρακείμενα ύδατα θα διεισδύσουν από έναν τεράστιο αριθμό αισθητήρων υδροακουστικής αναγνώρισης, τα δεδομένα από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα αρμόδια τμήματα των χωρών του ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο και ποιοι θα παρακολουθούνται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης