Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρος ο Trump: Καμία λύση για Ουκρανία πριν συναντηθώ με τον Putin - Δεν πήγε στην Κωνσταντινούπολη, επειδή δεν είμαι εγώ

Ξεκάθαρος ο Trump: Καμία λύση για Ουκρανία πριν συναντηθώ με τον Putin - Δεν πήγε στην Κωνσταντινούπολη, επειδή δεν είμαι εγώ
«Τίποτα δεν θα συμβεί μέχρι να συναντηθούμε με τον Putin», δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος
«Δεν θα υπάρξει καμία λύση για την Ουκρανία πριν συναντηθώ με τον Putin», διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
O Trump ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Vladimir Putin αποφάσισε να μην παρευρεθεί στις εν εξελίξει ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, μόλις έμαθε ότι ο ίδιος δεν θα συμμετείχε.
«Τίποτα δεν θα συμβεί μέχρι να συναντηθούμε με τον Putin. Δεν θα πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη αν δεν ήμουν εγώ εκεί και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί τίποτα, είτε σας αρέσει είτε όχι, μέχρι να συναντηθούμε.
Αλλά θα πρέπει να το λύσουμε γιατί πεθαίνουν πάρα πολλοί άνθρωποι»,», δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, καθ' οδόν από το Κατάρ προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Δεν απογοητεύθηκα»

Ο Trump πρόσθεσε ότι δεν είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι η ρωσική αντιπροσωπεία που στάλθηκε στην Τουρκία την Πέμπτη για υψηλού επιπέδου συνομιλίες με την Ουκρανία δεν περιελάμβανε τον Putin.
«Δεν είμαι απογοητευμένος από τίποτα. Δεν είμαι απογοητευμένος. Γιατί να είμαι; Μόλις εισπράξαμε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια και είστε απογοητευμένοι για μια αντιπροσωπεία; Δεν ξέρω τίποτα για την αντιπροσωπεία, δεν το έχω καν ελέγξει».
Νωρίτερα, ο Trump δήλωσε την ετοιμότητα του να μεταβεί αύριο Παρασκευή 16/5 στην Κωνσταντινούπολη και να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, εάν, όπως είπε, αυτό χρειαστεί.
«Νομίζω ότι θα τα πάμε καλά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Σκεφτείτε το: κατά μέσο όρο 5.000 στρατιώτες σκοτώνονται κάθε εβδομάδα.
Ας δούμε πώς μπορούμε να το τερματίσουμε αυτό.
Σκέφτομαι να πάω, αλλά είναι πολύ δύσκολο λόγω του φορτωμένου προγράμματός μας σήμερα και αύριο.
Αλλά αν συνέβαινε κάτι, θα πήγαινα την Παρασκευή, αν χρειαζόταν.
Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι μας ήδη διεξάγουν διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Trump από το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης