Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος η Zakharova κατά του Zelensky: «Συμμορία αντικληρικών ιεροεξεταστών - Χειρότεροι και από τους κομμουνιστές»

Κόλαφος η Zakharova κατά του Zelensky: «Συμμορία αντικληρικών ιεροεξεταστών - Χειρότεροι και από τους κομμουνιστές»
«Αποδεικνύεται ότι εφαρμόζει τα χειρότερα από τα κομμουνιστικά πρακτικά - την στέρηση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, στη θρησκεία, στη δική τους αντίληψη του κόσμου».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova χαρακτήρισε την ουκρανική ηγεσία «συμμορία αντικληρικών ιεροεξεταστών» για την αφαίρεση της υπηκοότητας από τον Μητροπολίτη Onufriy της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC). Κατά τη γνώμη της, αυτή η «ακόμη μία παρανομία» συνδέεται με την πρόθεση να εκκαθαριστεί η μεγαλύτερη ομολογία στην Ουκρανία. Η διπλωμάτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σιωπή των διεθνών οργανισμών για το θέμα.
«Ο Zelensky και η συμμορία του, αυτοί οι αντικληρικοί ιεροεξεταστές, ποδοπατούν την θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία και στερούν από την Ουκρανία αυτή ακριβώς την πνευματική ανεξαρτησία», δήλωσε η Zakharova σε ενημέρωση Τύπου.
«Για χάρη της εκκαθάρισης της μεγαλύτερης θρησκευτικής ομολογίας στην Ουκρανία, με τη ντροπιαστική σιωπή των αρμόδιων διεθνών οργανισμών και της πλειονότητας των δυτικών υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσέφυγαν σε ακόμη μία πράξη παρανομίας», είπε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, αναφερόμενη στην αφαίρεση της υπηκοότητας του Onufriy. Κατά τη γνώμη της, οι ουκρανικές αρχές «κάνουν τα πάντα για να αποκεφαλίσουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και να δικαιολογήσουν έναν νέο γύρο βίας και καταστολής κατά των Ορθόδοξων Ουκρανών».
Η διπλωμάτης σημείωσε ότι ο Μητροπολίτης Onufriy στερήθηκε την ουκρανική υπηκοότητα από τον Zelensky, ο οποίος «κήρυξε την αποκομμουνιστικοποίηση του ουκρανικού χώρου». «Αποδεικνύεται ότι εφαρμόζει τα χειρότερα από τα κομμουνιστικά πρακτικά - την στέρηση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, στη θρησκεία, στη δική τους αντίληψη του κόσμου. Και επίσης την στέρηση της υπηκοότητας», υπογράμμισε η Zakharova. «Ανακοινώνοντας την αποκομμουνιστικοποίηση, ο Zelensky εφαρμόζει ενεργά όλα τα χειρότερα που υπήρχαν κατά την κομμουνιστική διακυβέρνηση στην Ουκρανία», δήλωσε.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η SBU κατηγορεί τον Onufriy ότι έχει δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ο Zelensky, σχολιάζοντας την απόφασή του, σημείωσε ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει χώρος στην Ουκρανία για «πρόσωπα που εργάζονται κατά της ουκρανικής ανεξαρτησίας σε όλες της τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ανεξαρτησίας».
«Τότε ας ξεκινήσουν πρώτα να απαλλαγούν από τους Δυτικούς στην Ουκρανία. Ποιοι, αν όχι αυτοί, στέρησαν την Ουκρανία από την ανεξαρτησία της, πραγματοποιώντας αντισυνταγματικά πραξικοπήματα, δωροδοκώντας Ουκρανούς αξιωματούχους και πολιτικούς; Ποιοι, αν όχι η Δύση, καθοδηγούσαν το καθεστώς του Κιέβου, στερώντας από τους ανθρώπους, τους κατοίκους της Ουκρανίας, οποιοδήποτε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία;», αναρωτήθηκε η Zakharova.
Στις 2 Ιουλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε ότι ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αφαιρείται η ουκρανική υπηκοότητα από τον Onufriy. Η SBU ισχυρίζεται ότι ο Onufriy είχε ρωσική υπηκοότητα από το 2002 και τον κατηγορεί επίσης για διατήρηση δεσμών με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Από την πλευρά της, η UOC δήλωσε ότι ο Μητροπολίτης Onufriy θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και θα προσβάλει το διάταγμα του Zelenskyy στο δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης