Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελληνικές μεταρρυθμίσεις σαν «οικογενειακή επιχείρηση»

Ελληνικές μεταρρυθμίσεις σαν «οικογενειακή επιχείρηση»
Η μεταρρυθμιστική ατζέντα Μητσοτάκη θυμίζει «οικογενειακή επιχείρηση», γράφει πολιτικός της CDU στην Handelsblatt
Η Handelsblatt δίνει το «βήμα» στον Μανουέλ Χάγκελ, επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο. Σε άρθρο του που φιλοξενείται στην οικονομική εφημερίδα με τον τίτλο «Η Ελλάδα δείχνει πόσο ισχυρή είναι μια γενναία κρατική μεταρρύθμιση», γράφει πως «Ο άλλοτε ασθενής της Ευρώπης» βρίσκεται σήμερα πολύ μπροστά από τη Γερμανία με την ατζέντα των μεταρρυθμίσεών του.
Αναφέρει μάλιστα το εξής: «Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη παίρνουμε παράδειγμα από την Αθήνα». Ο νεαρός πολιτικός της CDU επισκέφτηκε, όπως αναφέρει, πρόσφατα την Ελλάδα μαζί με μία αντιπροσωπεία για να κατανοήσει «πώς κατάφερε η χώρα να κάνει το comeback».
Ο Μανουέλ Χάγκελ παρατηρεί πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων του όπως ένας επικεφαλής σε μία οικογενειακή επιχείρηση: σαφείς προτεραιότητες, στόχοι, προθεσμίες, διαφάνεια στην επικοινωνία». Σημειώνει επίσης πως αυτό μπορεί να αποτελέσει «οδικό χάρτη» και για τη Γερμανία, η οποία θεωρεί πως μπροστά στα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στον τομέα της ψηφιοποίησης, «θυμίζει μία χώρα υψηλής τεχνολογίας που όμως λειτουργεί με αναλογικό λειτουργικό σύστημα».
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός καταλήγει σε ένα προεκλογικό κάλεσμα - με αναφορά και στην αρχαία Ελλάδα: «Οι αρχαίοι Έλληνες μας έδωσαν τη Δημοκρατία. Σήμερα μπορούν να μας διδάξουν το θάρρος για κρατική μεταρρύθμιση. Όλα πρέπει να τεθούν επί τάπητος».

Στην κορυφή του Taste Atlas η Ελλάδα

Η πλατφόρμα γαστρονομίας «Taste Atlas» επιχειρεί και φέτος να δώσει την απάντηση στο ερώτημα, πού υπάρχει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο;
Η εφημερίδα Bild σχολιάζει: «Η απάντηση εκπλήσσει διότι φέτος στην κορυφή δεν βρίσκεται η Ιταλία, αλλά μία άλλη χώρα διάσημη για τις ελιές, τα πορτοκάλια και τους μεζέδες. Η ελληνική κουζίνα κατακτά με βαθμό 4,6 την πρώτη θέση. Και ιδιαίτερους επαίνους έλαβαν τα φρέσκα προϊόντα της φύσης.
Πρώτα στη λίστα τα φυστίκια Αιγίνης, ψημένα ή ωμά. Εξίσου υψηλή βαθμολογία έλαβαν οι ελιές Καλαμάτας, τα πορτοκάλια Κρήτης και η φάβα Σαντορίνης».
Με το χαρακτηριστικό της στιλ η εφημερίδα σημειώνει πως «η Ιταλία, μέχρι πέρυσι ήταν νικήτρια, τώρα 'μόνο' δεύτερη», ενώ συμπληρώνει ότι η Γερμανία «ανακάμπτει». «Πέρυσι βρισκόταν μόλις στη 32η θέση ενώ φέτος η γερμανική κουζίνα κατακτά την 23η θέση.
Στα πιο αγαπημένα πιάτα περιλαμβάνονται: η χριστουγεννιάτικη χήνα, το στήθος μοσχαριού και το Franzbrötchen (σ.σ. ένα γλυκό ψωμάκι με κανέλα που θυμίζει κρουασάν ή μπριός).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης