Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνιοι αποκλείστηκαν από τον ιερό χώρο την πρώτη Παρασκευή του Ραμαζανιού - Ανώτατο όριο 10.000 πιστοί

Παλαιστίνιοι αποκλείστηκαν από τον ιερό χώρο την πρώτη Παρασκευή του Ραμαζανιού - Ανώτατο όριο 10.000 πιστοί
Μόνο άνδρες άνω των 55, γυναίκες άνω των 50 και παιδιά κάτω των 12 ετών είναι επιλέξιμοι
Σχετικά Άρθρα
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν μπλοκαρισμένοι σε σημεία ελέγχου γύρω από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, προσπαθώντας να φτάσουν στον χώρο του τζαμιού Al-Aqsa για την πρώτη Παρασκευή προσευχή του Ραμαζανιού, αλλά απορρίπτονται από τις ισραηλινές δυνάμεις, όπως ανέφερε το Al Jazeera την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου.
Την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι περιορίζει αυστηρά την πρόσβαση στον ιερό χώρο του Ισλάμ, περιορίζοντας τις άδειες από τη Δυτική Όχθη σε 10.000, ένα μικρό ποσοστό από τους 250.000 προσκυνητές που είχαν παραστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Μόνο άνδρες άνω των 55, γυναίκες άνω των 50 και παιδιά κάτω των 12 ετών είναι επιλέξιμοι.
Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, μόλις 2.000 από τους 3,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη είχαν περάσει το σημείο ελέγχου του Qalandiya.
«Η πρόσβαση στον χώρο του τζαμιού Al-Aqsa είναι μέρος της παλαιστινιακής παράδοσης, που διαρκεί για γενιές, για εκατοντάδες χρόνια. Η παραμονή εκεί όλη την ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική· είναι μέρος της κληρονομιάς των Παλαιστινίων», δήλωσε ρεπόρτερ του Al Jazeera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης