Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Διευρύνει τους στρατηγικούς στόχους των επιθέσεων και δηλώνει ανυπότακτο

Ιράν: Διευρύνει τους στρατηγικούς στόχους των επιθέσεων και δηλώνει ανυπότακτο
 Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Mohammad Baqer Qalibaf δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έκανε ένα «μεγάλο λάθος» θεωρώντας ότι το Ιράν θα υποτασσόταν μετά από λίγες ημέρες πολέμου
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι το Ιράν προχώρησε σε στρατηγική αλλαγή στις προτεραιότητες των στόχων του, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ιράν θα διευρύνει τις επιθέσεις του πέρα από στρατιωτικούς στόχους και εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στην περιοχή, και ότι η αναθεωρημένη λίστα στόχων περιλαμβάνει πλέον σημαντικά οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε όλη την περιοχή.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η απόφαση αντανακλά απάντηση στους αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ισραήλ, οι οποίοι, αφού απέτυχαν να επηρεάσουν τον ιρανικό λαό, κατέφυγαν σε δημόσιες απειλές.
Η αναφορά τόνισε ότι η πρόσφατη αμερικανο-ισραηλινή επίθεση έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές του Ιράν συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγειονομικής περίθαλψης και άλλων σημαντικών πολιτικών εγκαταστάσεων, αναδεικνύοντας τις ευρύτερες συνέπειες για τον πληθυσμό.
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Mohammad Baqer Qalibaf δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έκανε ένα «μεγάλο λάθος» θεωρώντας ότι το Ιράν θα υποτασσόταν μετά από λίγες ημέρες πολέμου.
«Χωρίς αμφιβολία, το έθνος μας και ο λαός μας δεν θα υποταχθούν», δήλωσε ο Qalibaf.
«Θα πολεμήσουν, θα αγωνιστούν και δεν θα υποταχθούν».
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι το Ιράν θα προχωρήσει σε αντίποινα απέναντι σε οποιαδήποτε χώρα του Περσικού Κόλπου επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις της για επιθέσεις στην Τεχεράνη.
Επιπλέον, επανέλαβε τα σχόλια του εκπροσώπου των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι «εάν συνεχιστεί ο πόλεμος κατά των υποδομών, θα απαντήσουμε χωρίς δισταγμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης