Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Θετικότερες προβλέψεις για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ

tags :
El-Erian: Θετικότερες προβλέψεις για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ
Σε αύξηση στις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, όσον αφορά  στο επόμενο έτος, προέβη η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Ο El-Erian, επικεφαλής της Pimco, προέβη στην ανωτέρω δήλωση, καθώς οι αρχές προχωρούν σε σημαντική ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.
Οι προβλέψεις της Pimco υπογραμμίζουν ότι το ποσοστό της οικονομικής ανάπτυξης βρίσκεται στο εύρος 3-3,5%, για το δ΄ 3μηνο του επόμενου έτους. Η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε το ποσοστό ανάμεσα στο 2-2,5%. Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, το 2010, από το ΔΝΤ ήταν 2,2%.
«Οι ΗΠΑ λαμβάνουν δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα για να αναπτύξουν ικανή ταχύτητα διαφυγής από την παγκόσμια κρίση», επισήμανε σε συνέντευξή του ο El-Erian, κοινοποιώντας, όμως, τις ανησυχίες του για το κατά πόσο είναι αρκετό να αλλάξει η οικονομική νόρμα των ΗΠΑ μόνο για ένα έτος. «Τα δημοσιονομικά μέτρα διάσωσης των ΗΠΑ πρέπει να έχουν μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα διάρκειας», τόνισε τελειώνοντας.

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης