Σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο, το tanker άνηκε στο ρωσικό «σκιώδη στόλο»
Την αναχαίτιση ενός ύποπτου tanker του ρωσικού «σκιώδους στόλου», κοντά στις ακτές της Σικελίας, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
«Αυτή η τελευταία ενέργεια κατά του σκιώδους στόλου, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά από μια παρόμοια επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αναδεικνύει την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων. Δεν θα επιτρέψουμε στον σκιώδη στόλο να αποφεύγει τις κυρώσεις και να χρηματοδοτεί την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας», έγραψε ο Macron σε ανάρτησή του στο X.
Οι γαλλικές δυνάμεις έχουν ανακόψει τουλάχιστον πέντε πλοία που προφανώς αποτελούν μέρος του ρωσικού σκιώδους στόλου - παρωχημένα πετρελαιοφόρα που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών