Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky ζητά επιπλέον συστήματα Patriot μετά τη μαζική ρωσική επίθεση

Ο Zelensky ζητά επιπλέον συστήματα Patriot μετά τη μαζική ρωσική επίθεση
Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Zelensky ανέφερε ότι κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το Κίεβο, ενώ υποστήριξε ότι η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 70 πυραύλους διαφόρων τύπων και σχεδόν 500 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), μεταξύ των οποίων και drones τύπου Shahed
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, απηύθυνε νέα έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους για ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, μετά τη μαζική αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Zelensky ανέφερε ότι κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το Κίεβο, ενώ υποστήριξε ότι η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 70 πυραύλους διαφόρων τύπων και σχεδόν 500 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), μεταξύ των οποίων και drones τύπου Shahed.
Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την ενίσχυση της αεράμυνας «απόλυτη προτεραιότητα», τονίζοντας ότι κάθε συμφωνία που έχει συνάψει η Ουκρανία με τους εταίρους της συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της χώρας.
Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία του για περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με την προμήθεια συστημάτων Patriot, καθώς και για στενότερη συνεργασία με τους συμμάχους.
«Αυτό είναι που μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο και παρόμοιες επιθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για μεγαλύτερη διεθνή στήριξη.
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Mark Rutte, δήλωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ομοφωνία μεταξύ των κρατών-μελών για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
Σύμφωνα με τον Rutte, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία δεν υποστηρίζουν επί του παρόντος την ένταξη της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι η απαιτούμενη ομοφωνία για τη διεύρυνση του NATO δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης