Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστια συγκέντρωση στο Βερολίνο με πάνω από 20.000 διαδηλωτές κατά της επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας

Τεράστια συγκέντρωση στο Βερολίνο με πάνω από 20.000 διαδηλωτές κατά της επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
Στο πλήθος κυριαρχούσαν σημαίες με το περιστέρι της ειρήνης, ενώ καταγράφηκαν επίσης παλαιστινιακές και μεμονωμένες ρωσικές σημαίες
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο στις 3 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι κατά της στρατιωτικής ενίσχυσης της Γερμανίας και των σχεδίων για πιθανή επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, με την αστυνομία να υπολογίζει τη συμμετοχή σε περίπου 5.800 άτομα, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για περισσότερους από 20.000.
Στο πλήθος κυριαρχούσαν σημαίες με το περιστέρι της ειρήνης, ενώ καταγράφηκαν επίσης παλαιστινιακές και μεμονωμένες ρωσικές σημαίες.
Το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης ήταν «Όχι στον επανεξοπλισμό, τη στρατιωτική θητεία και τον πόλεμο – για ειρήνη, δημοκρατικά δικαιώματα και κοινωνική ασφάλεια».
Οι οργανωτές ζήτησαν τερματισμό της στρατιωτικοποίησης, διακοπή των αποστολών όπλων σε εμπόλεμες ζώνες, άρση οικονομικών κυρώσεων και εγκατάλειψη σχεδίων για υποχρεωτική θητεία. Παράλληλα, απαίτησαν το κλείσιμο των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Γερμανία και την απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων.
Η κινητοποίηση έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης πολιτικής συζήτησης στη Γερμανία για τις αμυντικές δαπάνες, τη στελέχωση της Bundeswehr και τον ρόλο της χώρας στους πολέμους και στις διεθνείς κρίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης