Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου - «Απειλεί» και τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου - «Απειλεί» και τη Ρωσία
Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου - «Απειλεί» και τη Ρωσία
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2018 ενδέχεται να προσχωρήσει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).
Συγκεκριμένα, ο ΙΕΑ εκτιμά ότι η παραγωγή αμερικανικού πετρελαίου ενδέχεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως και θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και θα βρεθεί πίσω μόνο από τη Ρωσία.
Αναφορικά με την παραγωγή στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός ανέφερε ότι «αντιδρά στις αυξανόμενες τιμές και στην παρούσα έκθεση αναθεωρήσαμε την πρόβλεψή μας για την άνοδο της παραγωγής αργού κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά το 2018, έναντι 870 χιλ. βαρέλια ημερησίως προηγουμένως», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «είναι πιθανό πολύ σύντομα η αμερικανική παραγωγή αργού να ξεπεράσει την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας και να ανταγωνιστεί επίσης και την παραγωγή της Ρωσίας εάν συνεχιστεί η μειωμένη παραγωγή πετρελαίου που έχει συμφωνηθεί από τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και άλλες χώρες παραγωγούς πετρελαίου.
Ο ΟΠΕΚ ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς το αμερικανικό σχιστολιθικό πετρέλαιο φτάνει σε νέες χώρες κάθε μήνα.
Οι τιμές του πετρελαίου είναι σήμερα σε επίπεδα στα οποία η παραγωγή των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με έρευνα Ενέργειας Fed του Ντάλας στο δ΄ τρίμηνο του 2017, το 42% των στελεχών των 132 εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένουν ότι η παραγωγή του αμερικανικού πετρελαίου θα αυξηθεί σημαντικά εάν οι τιμές του μαύρου χρυσού κυμαίνονται μεταξύ 61 και 65 δολαρίων το βαρέλι.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ανήλθε κατά μέσο όρο ημερησίως σε 9,3 εκατομμύρια βαρέλια για ολόκληρο το 2017 και σε 9,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μόνο τον Δεκέμβριο του 2017.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180122_prod.jpg

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ φθάνει κατά μέσο όρο τα 10,3 εκατομμύρια βαρέλια το 2018, σπάζοντας ένα ρεκόρ που χρονολογείται από το 1970.
Για το 2019, η EIA αναμένει αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ στα 10,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά μέσον όρο και να ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως  το Νοέμβριο του 2019.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης