Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στάσσης (CEO): Το 2030 η ΔΕΗ θα είναι leader στην αγορά της NA Ευρώπης

tags :
Στάσσης (CEO): Το 2030 η ΔΕΗ θα είναι leader στην αγορά της NA Ευρώπης
Η ΔΕΗ leader στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης το 2030, λέει ο πρόεδρος της εταιρίας, Γ. Στάσσης

Το 2030 η ΔΕΗ θα είναι μια μοντέρνα επιχείρηση, leader στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας σε εκδήλωση για την «πράσινη ανάκαμψη» που διοργάνωσε το Bloomberg.
Ο κ. Στάσσης παρουσίασε το πρόγραμμα απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης έως το 2023 με ταυτόχρονη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος 1,5 γιγαβάτ, τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 75%.
Ο ήλιος και ο άνεμος είναι ήδη οι φθηνότερες πηγές ενέργειας, η πρόκληση είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να εφαρμοστούν οι αλλαγές.
Στην ίδια εκδήλωση ο Salvatore Bernabei, διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power, ανέφερε ότι πάνω από το 50% της παραγωγής της Enel σήμερα προέρχεται από ΑΠΕ, ποσοστό που το 2030 θα αυξηθεί σε 80%.
Σε μήνυμά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Frans Timmermans σημείωσε πως ενώ η προτεραιότητα σήμερα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, η κλιματική κρίση παραμένει και «δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτήν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Dan Jοrgensen, υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της Δανίας, ανέφερε ότι η Δανία έχει θέσει φιλόδοξο στόχο για μείωση των εκπομπών κατά 70% έως το 2030 σε σχέση με το 1990 ενώ βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου θα είναι η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης