Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος +2,3%, στα 70,63 δολ., για το Brent και +2,7%, στα 68,29 δολ. ,για το WTI

Πετρέλαιο: Άνοδος +2,3%, στα 70,63 δολ., για το Brent και +2,7%, στα 68,29 δολ. ,για το WTI

Υποχώρηση του φόβου για μείωση της ζήτησης λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Delta και ώθηση από τις επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές στις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας πάνω από τα χαμηλά του Ιουλίου και παρά τις απώλειες στην προηγούμενη συνεδρίαση, που ήλθαν ως απόρροια των φόβων για μείωση της ζήτησης για αργό, λόγω της μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού, σύμφωνα με το σχόλιο του Market Watch.
«Οι τιμές του αργού ανακάμπτουν, καθώς το κύμα ανησυχίας που προκάλεσε η έκρηξη κρουσμάτων της μετάλλαξης Delta ανά τον κόσμο έχει κάνει τον κύκλο του”, σημειώνει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του.

ΗΠΑ: δημόσιες επενδύσεις

Η ανάκαμψη έρχεται καθώς οι επενδυτές φαίνεται να χαιρετίζουν τη συμφωνία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο περί των κρατικών δαπανών 1 τρισ. δολ. για τις υποδομές, με το σχέδιο να βαδίζει πλέον προς έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα συμβόλαια

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Οκτωβρίου, κέρδισε 1,59 δολ. ή 2,3%, κλείνοντας στα 70,63 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου, έκλεισε με άνοδο 1,81 δολ. ή 2,7%, στα 68,29 δολάρια το βαρέλι.

Υποδομές

Το νομοσχέδιο, γνωστό ως Infrastructure Investment and Jobs Act, προβλέπει πόρους 550 δισ. δολ. σε νέα δημόσια έργα, μεταξύ άλλων 110 δισ. για δρόμους, γέφυρες και άλλα ανάλογα πρότζεκτ, 66 δισ. δολ. για τον σιδηρόδρομο, 65 δισ. δολ. για ευρυζωνικό ίντερνετ και 55 δισ. δολ. για συστήματα υδροδότησης.

Κίνα: Επιβράδυνση της ζήτησης

Την ίδια ώρα, η ανησυχία για τη ζήτηση από την Κίνα ξεπερνά τον στενό ορίζοντα του πετρελαίου, με οικονομικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι η επιβράδυνση της ζήτησης στη χώρα για διάφορα εμπορεύματα ήρθε για να μείνει.
Όσον αφορά τα στοιχεία που αναμένονται από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, η S&P Global Platts εκτιμά ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 600.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης