Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αραβικές χώρες: Να μην ανατρέψει ο OPEC+ τη συμφωνία για την παραγωγή του πετρελαίου

Αραβικές χώρες: Να μην ανατρέψει ο OPEC+ τη συμφωνία για την παραγωγή του πετρελαίου
Η συμφωνία προβλεπει την παραγωγή επιπλέον 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα
Σχετικά Άρθρα

Ο OPEC+ θα πρέπει να διατηρήσει την τρέχουσα συμφωνία για παραγωγή πετρελαίου που προβλέπει επιπλέον 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα, δήλωσαν την Κυριακή οι Άραβες υπουργοί πετρελαίου και ενέργειας, κατά τη Διεθνή Διάσκεψη Τεχνολογίας Πετρελαίου 2022 (IPTC), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.
Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ Ihsan Abdul Jabbar δήλωσε ότι «προς όφελος όλης της αγοράς ενέργειας, ο OPEC+ θα πρέπει να παραμείνει πιστός σε αυτήν τη βιώσιμη συμφωνία» για να αποφευχθούν εκπλήξεις.

Όχι στην εστίαση στις ΑΠΕ

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman δήλωσε ότι η εστίαση μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν λάθος και ότι ο κόσμος μπορεί να μην είναι σε θέση να παράγει όλη την ενέργεια που απαιτείται για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.
«Η πανδημία και η ανάκαμψη που βρίσκεται σε εξέλιξη μας δίδαξαν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε ο ίδιος.

Η διάσκεψη

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Mohammed al-Fares δήλωσε ότι ο OPEC+ είναι πολύ ευαίσθητος στις αντιδράσεις της αγοράς.
Στη Διάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ και ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης