Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδο +1,6% για το Πετρέλαιο, στα 87,47 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδο +1,6% για το Πετρέλαιο, στα 87,47 δολ. το βαρέλι
Το West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 86 cents ή 1,1% στα 81,01 δολ. το βαρέλι
Άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την αγορά να συνεχίζει να βρίσκει στήριγμα με τις προοπτικές για την ανάκαμψη της ζήτησης του αργού από την Κίνα.
Ειδικότερα το West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 86 cents ή 1,1% στα 81,01 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Μαρτίου, σημείωσε άνοδο 1,35 δολ. ή 1,6%, στα 87,47 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Απρίλιου ενισχύθηκε κατά 1,09 δολάρια ή 1,3%, φθάνοντας στα 87,28 δολάρια το βαρέλι.
Την ίδια ώρα το StoneΧ ανέφερε πως η επιτροπή ελέγχου του OPEC+, που αναμένεται να συνεδριάσει τον Φεβρουάριο, δεν σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδιά του για την παραγωγή, κάτι που όπως αναφέρει «θεωρείται ευρέως ως μια προσδοκία για ανοδική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη πως το άνοιγμα εκ νέου της Κίνας προσθέτει περισσότερη ζήτηση για το αργό».
Η αγορά αναμένει επίσης την 5η Φεβρουάριου, όταν και η ΕΕ θα επιβάλει νέες απαγορεύσεις στα προϊόντα πετρελαίου από τη Ρωσία, κάτι που αναμένεται πως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του ντίζελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης