Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τέλος το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο, απώλειες άνω του 1% για την εβδομάδα

Τέλος το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο, απώλειες άνω του 1% για την εβδομάδα
Τέλος το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση έκλεισε σήμερα 27/1 το πετρέλαιο, διακόπτοντας ένα ανοδικό σερί δύο εβδομάδων.
Ειδικότερα, εν αναμονή για την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές δεν είδαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης για τη ζήτηση «μαύρου χρυσού» από πλευράς Κίνας.
Την ίδια ώρα το StoneΧ ανέφερε πως η επιτροπή ελέγχου του OPEC+, που αναμένεται να συνεδριάσει τον Φεβρουάριο, δεν σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδιά του για την παραγωγή, κάτι που όπως αναφέρει «θεωρείται ευρέως ως μια προσδοκία για ανοδική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη πως το άνοιγμα εκ νέου της Κίνας προσθέτει περισσότερη ζήτηση για το αργό».
Η αγορά αναμένει επίσης την 5η Φεβρουάριου, όταν και η ΕΕ θα επιβάλει νέες απαγορεύσεις στα προϊόντα πετρελαίου από τη Ρωσία, κάτι που αναμένεται πως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του ντίζελ.
Ως αποτέλεσμα, το West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Μαρτίου 2023 υποχώρησε 1,33 δολάρια ή 1,6%, στα 79,68 δολάρια, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent απώλεσε 1,03 δολάρια ή 1,18% και έκλεισε στα στα 86,44 δολάρια ανά βαρέλι -στο ICE στο Λονδίνο.
Σε επίπεδο εβδομάδας, τόσο το WTI όσο και το Brent, σημείωσαν πτώση περίπου 1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης