Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έπεσαν στα 107 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ΤΕΜ τον Ιανουάριο - Μειωμένες στα 0,04 ευρώ/Kwh, οι επιδοτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός

Έπεσαν στα 107 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ΤΕΜ τον Ιανουάριο - Μειωμένες στα 0,04 ευρώ/Kwh, οι επιδοτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός
Στα 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να περιοριστούν οι επιδοτήσεις - Χαμηλά τα τιμολόγια και τον Μάρτιο
Ο έντονος προβληματισμός αλλά και οι διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης έχουν καθυστερήσει την ανακοίνωση των επιδοτήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο.
Όπως είναι γνωστό οι προμηθευτές ανακοίνωσαν, τα τιμολόγια Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει ο νόμος στις 20 Ιανουαρίου και είναι δραστικά μειωμένα, ακόμη και κατά 60% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Έκτοτε στα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας γίνονται συνεχώς υπολογισμοί χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Οι παράγοντες που συμπεριλαμβάνονται στην εξίσωση είναι οικονομικοί αλλά και πολιτικοί. Οι λογαριασμοί ρεύματος του Φεβρουαρίου που είναι λογικό να είναι αυξημένοι ως προς την κατανάλωση λόγω της αναπόδραστης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, θα πληρωθούν τον Απρίλιο, δηλαδή πολύ κοντά στις επερχόμενες εκλογές. Εν μέσω λοιπόν έντονου πολιτικού κλίματος και πόλωσης η περικοπή των επιδοτήσεων και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ενδέχεται να προκαλέσουν κλίμα δυσαρέσκειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης