Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εnel: Στην τελική ευθεία η πώληση του 50% του χαρτοφυλακίου της Ελλάδας σε fund

tags :
Εnel: Στην τελική ευθεία η πώληση του 50% του χαρτοφυλακίου της Ελλάδας σε fund
Η ENEL Green Power Hellas λειτουργεί στη χώρα μας μονάδες ΑΠΕ ισχύος 481 MW, εκ των οποίων τα 368 MW προέρχεται από αιολικά πάρκα, τα 94,2 MW από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και τα υπόλοιπα είναι μικρά υδροηλεκτρικά έργα
Στην τελική ευθεία, εκτός από τη διαπραγμάτευση της ΔΕΗ με την ENEL Ρουμανίας, φαίνεται ότι μπαίνει και το deal της ENEL Green Power Hellas για την πώληση ποσοστού του χαρτοφυλακίου της στη χώρα μας. Όπως επισημαίνουν στο «worldenergynews.gr» στελέχη της αγοράς, φαίνεται ότι ο ελληνικός βραχίονας της ιταλικής εταιρείας είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία για την πώληση του 50% του χαρτοφυλακίου της με ισχυρό ξένο fund.

Τα λεγόμενά τους έρχονται να επιβεβαιώσουν και δημοσιεύματα στο ιταλικό Τύπο που αναφέρουν, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβληθούν οι προσφορές για την απόκτηση τουλάχιστον πλειοψηφικού πακέτου της Enel Green Power Hellas. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πολλοί είναι οι μνηστήρες που έχουν ενδιαφερθεί όπως η αμερικανική KKR, η αυστραλιανή Macquarie, η κινεζική State Grid, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα μας (κατέχει το 24% του ΑΔΜΗΕ), το CVC Capital Partners κλπ. Σύμβουλος για την πώληση έχει οριστεί η BNP Paribas.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης