Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Άλμα» άνω του 2% στο πετρέλαιο, 86,4 δολ. το Brent – Κέρδη 9% για την εβδομάδα

«Άλμα» άνω του 2% στο πετρέλαιο, 86,4 δολ. το Brent – Κέρδη 9% για την εβδομάδα
«Άλμα» στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την ημέρα και την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές «βλέπουν» υποχώρηση της προσφοράς μετά την απόφαση της Ρωσίας για μείωση της παραγωγής.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε άνοδο 2,1% στα 79,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 86,39 δολάρια το βαρέλι.
Τα κέρδη τόσο για το WTI όσο και για το Brent, άγγιξαν το 9% για το σύνολο της εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο απώλεσε περίπου το 8% της αξίας του.
Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, ή περίπου 5% της παραγωγής, τον Μάρτιο, δήλωσε σήμερα (10/2/2023), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Alexander Novak, αφού η Δύση επέβαλε πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και τα παράγωγα του.
«Από σήμερα, πουλάμε πλήρως όλο τον όγκο του παραγόμενου πετρελαίου, ωστόσο, όπως δηλώθηκε νωρίτερα, δεν θα πουλήσουμε πετρέλαιο σε όσους τηρούν άμεσα ή έμμεσα τις αρχές του "πλαφόν τιμών"», ανέφερε ο Novak σε ανακοίνωσή του και συνέχισε «στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία θα μειώσει εθελοντικά την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο. Αυτό θα συμβάλει στην αποκατάσταση των σχέσεων της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης