Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,3% για το brent, στα 86,61 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,3% για το brent, στα 86,61 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 42 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 80,14 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο και σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ζυγίζουν τα σχέδια της Μόσχας να περιορίσει την παραγωγή της από τον Μάρτιο και περιμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού στο 6,2% τον Ιανουάριο από 6,5% τον Δεκέμβριο, με τους αναλυτές να περιμένουν ωστόσο αύξηση 0,5% σε μηνιαία βάση.
Η μέτρηση του πληθωρισμού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες κινήσεις της Fed σε ό,τι αφορά το ρυθμό της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της.
Η Ρωσία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Μάρτιο μετά την επιβολή του πλαφόν από τη Δύση.
Η απόφαση αυτή «θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών στις αγορές», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Aleksander Novak.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent Απριλίου ενισχύθηκε κατά 22 cents ή 0,3% στα 86,61 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 42 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 80,14 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης