Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το brent, στα 85,58 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το brent, στα 85,58 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,4% και έκλεισε στα 79,06 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, στον απόηχο της ανακοίνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης ότι θα διαθέσει προς πώληση περίπου 26 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.
Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι θα διαθέσει για πώληση ακόμα 26 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, τα οποία βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1983.
Όπως επισημαίνει το Reuters, το υπουργείο είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση καθώς η κυβέρνηση Biden έβγαλε στην αγορά το 2022 ποσότητα ρεκόρ 180 εκατ. βαρελιών από τα αποθέματα, για να γίνει αυτό όμως απαιτούνταν ενέργειες στο Κογκρέσο προκειμένου να αλλάξει η εντολή.
Από την άλλη μεριά, η αισιόδοξη πρόβλεψη του OPEC για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης το 2023 δεν κατάφερε να δώσει ανοδική στήριξη στις τιμές. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του OPEC, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2023 κατά 2,32 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ή κατά 2,3%, λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών στην Κίνα και τις ελαφρώς ισχυρότερες προοπτικές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent Απριλίου υποχώρησε κατά 1,03 δολ. ή 1,2% στα 85,58 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,08 δολ. ή σχεδόν 1,4% και έκλεισε στα 79,06 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης