Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» - 3,8% για το brent, στα 83,29 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά»  - 3,8% για το brent, στα 83,29 δολάρια το βαρέλι
To συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI Απριλίου έχασε 2,88 δολ. ή 3,6% κλείνοντας στα 77,58 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρή πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τις κινεζικές εισαγωγές εκτόξευσαν και πάλι την αβεβαιότητα για την πορεία της ζήτησης, ενώ ο πρόεδρος της Fed J Powell, μιλώντας στρην αμερικανική Γερουσία, άνοιξε την πόρτα σε ακόμα πιο επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.
Οι κινεζικές εισαγωγές κατρακύλησαν 10,2% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 5,1%.
Από την άλλη μεριά όμως η πτώση τους σε σχέση με ένα χρόνο πριν ήταν 6,8%, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 9,0% σε δημοσκόπηση της WSJ.
Αλλά και στις ΗΠΑ, η κατάθεση του επικεφαλής της Fed σε επιτροπή της Γερουσίας φόβισε τις αγορές, καθώς ο J Powell υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα πολύ δουλειά» στο μέτωπο του πληθωρισμού και πρόσθεσε ότι «αν συνολικά τα στοιχεία δείξουν ότι ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δικαιολογείται, θα είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων».
Στο πλαίσιο αυτό, οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο ισχυρών πιέσεων, με το Brent Μαΐου να χάνει 2,89 δολ. ή σχεδόν 3,4%, κλείνοντας στα 83,29 δολ. το βαρέλι.
Ανάλογα και το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI Απριλίου έχασε 2,88 δολ. ή 3,6% κλείνοντας στα 77,58 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης