Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,8% για το brent, στα 82,66 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 0,8% για το brent, στα 82,66 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,2% η 92 σεντς και έκλεισε στα 76,66 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα 8/2/23 οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο ηπιότερες σε σχέση με τις βαριές χθεσινές απώλειες που πλησίασαν το - 4% και οι οποίες προκλήθηκαν από τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed για τα επιτόκια.
Κατά τη διήμερη κατάθεσή του στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed άφησε χτες 7/3/23 ανοικτή την πόρτα για επιθετικότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων αν χρειαστεί.
«Αν τα στοιχεία δείξουν ότι δικαιολογείται ταχύτερη σύσφιξη, θα είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε το ρυθμό των αυξήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο Powell οδηγώντας σε ράλι το δολάριο και σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, συνεχίζοντας σήμερα την κατάθεσή του διαφοροποιήθηκε ελαφρώς, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί «καμία απόφαση» προς ώρας προσφέροντας κάποια ανακούφιση στις αγορές χωρίς όμως να αλλάξει το γενικό κλίμα.
«Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να δέχονται πίεση λόγω των επιθετικών σχολίων που προέρχονται από τη Fed και υποδεικνύουν υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Andrew Lipow, της Lipow Oil Associates.
Ωστόσο, η διευκρίνιση του Powel σήμερα οδήγησε χαμηλότερα το δολάριο, παρέχοντας στήριξη στο πετρέλαιο καθώς το κατέστησε πιο φτηνό για τους κατόχους άλλους ισοτιμιών.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Μαΐου του brent έκλεισε με πτώση 0,8% ή 63 σεντς στα 82,66 δολάρια το βαρέλι.
Παρομοίως, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,2% η 92 σεντς και έκλεισε στα 76,66 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης