Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες 2,4% για το brent, στα 80,77 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες 2,4% για το brent, στα 80,77 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 1,88 δολ. ή - 2,5% και έκλεισε στα 74,80 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με βαριές απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank πυροδότησε φόβους για ένα ντόμινο πτωχεύσεων στον τραπεζικό κλάδο με ολέθριες συνέπειες για την ευρύτερη οικονομία.
Η SVB κατέρρευσε την Παρασκευή, 10/3/23 ενώ την Κυριακή 12/2 ακολούθησε το κλείσιμο της Signature Bank από τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι καταθέτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις τους, παρά ταύτα οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών βρέθηκαν σε «ελεύθερη πτώση» στις συναλλαγές της Δευτέρας 13/3/23.
Ειδικότερα, οι ομοσπονδιακές αρχές επέκτειναν την εγγύηση στο σύνολο των καταθέσεων και στις δύο τράπεζες, SVB και Signature Bank, ενώ η Federal Reserve ανακοίνωσε μια νέα διευκόλυνση με στόχο να διασφαλίσει ότι οι πελάτες σε όλες τις τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.
Οι κλυδωνισμοί πάντως στο χρηματοοικονομικό σύστημα συνεχίστηκαν σήμερα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις μετοχές των τραπεζικών ιδρυμάτων σε όλες τις αγορές να κλείνουν στο βαθύ κόκκινο.
Σε αυτό το πλαίσιο το συμβόλαιο του Brent Μαΐου έχασε 2,01 δολ. ή - 2,4% κι έκλεισε στα 80,77 δολ. το βαρέλι.
Ανάλογα το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 1,88 δολ. ή 2,5% και έκλεισε στα 74,80 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης