Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΔΕΠΑ Υποδομών διαψεύδει τα περί περιορισμού επενδύσεων: Το πρόγραμμα υπερβαίνει τα 750 εκατ. ευρώ

Η ΔΕΠΑ Υποδομών διαψεύδει τα περί περιορισμού επενδύσεων: Το πρόγραμμα υπερβαίνει τα 750 εκατ. ευρώ
Πάνω από 750 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της ΔΕΠΑ Υποδομών από τους Διαχειριστές έως το 2027 για την ανάπτυξη των υποδομών διανομής αερίου στην Ελληνική Επικράτεια
Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων των ισχυρισμού περί περιορισμού των προγραμματισμένων επενδύσεων της, προχώρησε η ΔΕΠΑ Υποδομών.
Αντιθέτως, η εταιρεία σημειώνει ότι οι επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2023 από τους Διαχειριστές που ανήκουν στον όμιλο ΔΕΠΑ Υποδομών είναι 2,5 φορές αυξημένες σε σύγκριση με τις επενδύσεις του 2022 (77 εκατ. ευρώ), ήτοι του τελευταίου έτους πριν από την ιδιωτικοποίησή τους.
Πέραν τούτου, για την περίοδο 2023-2027 έχουν προγραμματιστεί σημαντικά υψηλότερες επενδύσεις σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις. Προβλέπονται επενδύσεις ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα επιτρέψουν την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος μεγάλης κλίμακας με σκοπό την ανάπτυξη νέων δικτύων διανομής φυσικού αερίου, εξοπλισμένων με ψηφιακές και «έξυπνες» τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης