Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση κόστους για προμηθευτές, αύξηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος

Πτώση κόστους για προμηθευτές, αύξηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος
Το φθηνό τιμολόγιο της ΔΕΗ από τα 0,195 ευρώ ανά KWh του Μαρτίου θα τιμολογηθεί προς 0,165 ευρώ ανά Kwh τον Απρίλιο…
Σχετικά Άρθρα
Εμπαιγμός για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τα νέα τιμολόγια των προμηθευτών με την άδεια της κυβέρνησης.
Οι προμηθευτές με την ανοχή του ΥΠΕΝ και της ΡΑΕ για έναν ακόμη μήνα ρίχνουν τη χονδρεμπορική τιμή έως 20% αλλά τα τιμολόγια των καταναλωτών θα παραμένουν αμετάβλητα ενώ πλήθος προγραμμάτων θα κοστίζουν ακριβότερα σε σχέση με τα τιμολόγια του Μαρτίου.
Το τιμολόγιο της ΔΕΗ το οποίο έχει γίνει φθηνότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα για το Γ1, το οποίο θα τιμολογηθεί κατά 15% πιο χαμηλά τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο αλλά η μείωση δεν φθάνει στο καταναλωτική διότι το τελικό τιμολόγιο διαμορφώνεται από την επιδότηση του ΥΠΕΝ.
Το φθηνό τιμολόγιο της ΔΕΗ από τα 0,195 ευρώ ανά KWh του Μαρτίου θα τιμολογηθεί προς 0,165 ευρώ ανά Kwh τον Απρίλιο.
Τα νοικοκυριά τον Μάρτιο πλήρωσαν την KWh προς 0,155 ευρώ διότι η επιδότηση ήταν 40 λεπτά ανά KWh και το κόστος για τη ΔΕΗ προσδιορίστηκε στα 0,195 ευρώ ανά KWh. ( 0,195 – 0,40).
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ υποχρεωτικά θα πρέπει να δώσει επιδότηση στα επίπεδα των 10 λεπτών ανά KWh για να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος. Να σημειωθεί ότι στο τιμολόγιο Γ1 έχουν ενταχθεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Η Protergia έδωσε τιμή στα 0,19980 ευρώ ανά KWh και το τιμολόγιο συνέπειας κοστολογείται προς 0,13980, το οποίο διαμορφώνεται πιο χαμηλά από το Γ1 της ΔΕΗ.
Ωστόσο η εταιρεία …σφάζει στο γόνατο όσους δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το λογαριασμό στην ώρα τους διότι το τιμολόγιο είναι υψηλότερο κατά 20 % σε σχέση με το Γ1 της ΔΕΗ.
Ανάλογες πρακτικέs ακολουθούν και άλλοι προμηθευτές ενέργειας δίνοντας πιο φθηνά τιμολόγια στα νοικοκυριά που δεν έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Η αξία του ρεύματος πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση με την άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου, η αξία του ρεύματος το 2021 ήταν 31 ευρώ για μηνιαία κατανάλωση 400 KWh και σήμερα ξεπερνά τα 60 ευρώ.
Ωστόσο η τιμή του φυσικού αερίου χθες ήταν στα 41,20 ευρώ από 350 ευρώ που ήταν στα μέσα το περασμένου Αυγούστου. Για σήμερα η χονδρεμπορική τιμή διαμορφώθηκε στα 130,09 ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά 2,9%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης