Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Έτοιμες οι τεχνικές προδιαγραφές για τα πρατήρια υδρογόνου - Πολύ μακροπρόθεσμα τα projects λέει η αγορά

ΥΠΕΝ: Έτοιμες οι τεχνικές προδιαγραφές για τα πρατήρια υδρογόνου - Πολύ μακροπρόθεσμα τα projects λέει η αγορά
Στην νέα ΚΥΑ του ΥΠΕΝ διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία αμιγών ή μικτών πρατηρίων υδρογόνου δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσεως, συμπεριλαμβανομένων των πρατηρίων που υλοποιούνται με εξοπλισμό ενιαίας μονάδας μέγιστης αποθήκευσης 2,5 τόνων

Το νέο επενδυτικό κύμα στην ενεργειακή αγορά, έπειτα από τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας, αναμένεται να έρθει από τον τομέα του υδρογόνου, ο οποίος θεμελιώνεται πάνω στο σχέδιο της ενεργειακής μετάβασης και στην ανάγκη αντικατάστασης των ορυκτών καυσίμων καταρχάς στις μεταφορές και έπειτα στη βιομηχανία. Ήδη ο δρόμος για τα …υδρογονάδικα στην Ελλάδα ανοίγει.

Πάντως κύκλοι της αγοράς εκτιμούν, ότι δεν θα είναι εύκολο να υπάρξουν άμεσα εμπορικές εφαρμογές του υδρογόνου, αλλά θα χρειαστεί μακρύ διάστημα για να επιτευχθεί αυτό.

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), την περασμένη Παρασκευή, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την εγκατάσταση πρατηρίων υδρογόνου ενώ περιγράφονται και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη χωροθέτηση και τους όρους ασφαλείας. Είχε προηγηθεί η δοκιμαστική λειτουργία, για έναν μήνα, του λεωφορείου υδρογόνου της ΟΣΥ, το οποίο παραχωρήθηκε από την Solaris έπειτα από ανοικτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στόχος είναι από το 2027 και μετά ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών να περιλαμβάνει έως και 100 υδρογονοκίνητα οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης