Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΒΙΚΕΝ: Η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ για τις εκπτώσεις αδικεί τους καταναλωτές Μέσης Τάσης

ΕΒΙΚΕΝ: Η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ για τις εκπτώσεις αδικεί τους καταναλωτές Μέσης Τάσης
Ο ΔΕΔΔΗΕ προτείνει ο Συντελεστής Φορτίου να υπολογίζεται βάσει των καταναλώσεων σε επίπεδο μήνα και όχι σε επίπεδο έτους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα
Άδικη για τους καταναλωτές Μέσης Τάσης σε ότι αφορά τον υπολογισμό των εκπτώσεων χαρακτηρίζεται από την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας η τροποποίηση του Εγχειρίδιου Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος.
Η ΔΕΗ από την πλευρά της συμμετέχοντας στην ίδια διαβούλευση ζητά μεγαλύτερη ακρίβεια στους υπολογισμούς, αν και θεωρεί ότι οι αλλαγές που εισηγείται ο ΔΕΔΔΗΕ διευθετούν δυσκολίες που έχουν προκύψει ως σήμερα και ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η ΕΒΙΚΕΝ με επιστολή της προς τη ΡΑΕ στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης εκφράζει τις αντιρρήσεις ως προς την τροποποίηση του υπολογισμού των εκπτώσεων που προτείνει ο ΔΕΔΔΗΕ για τις επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται στη Μέση Τάση, με ετήσια κατανάλωση άνω των 13 GWh.
Σύμφωνα με το κείμενο που κατέθεσε η ΕΒΙΚΕΝ στη διαβούλευση, η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ αδικεί πολλούς καταναλωτές ΜΤ, κυρίως όσον αφορά στον υπολογισμό των εκπτώσεων. Και τούτο γιατί αν εντός ενός μήνα μία παροχή δεν εκπροσωπείται αδιαλείπτως από τον ίδιο Προμηθευτή, τότε με το νέο σύστημα κινδυνεύει να χάσει την έκπτωση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης