Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 2,3% για το Brent, στα 74,28 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 2,3% για το Brent, στα 74,28 δολ. το βαρέλι
Το αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 2,01 δολ. ή 3%, κλείνοντας στα 70,10 δολ. το βαρέλι
Άνοδο σημείωσαν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Πέμπτη 1 Μαΐου, λίγο πριν την προγραμματισμένη για την Κυριακή απόφαση του ευρύτερου καρτέλ του OPEC+ για τα επίπεδα της παραγωγής, μολονότι στις ΗΠΑ κατεγράφη μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων.
Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου, πρόσθεσε 1,68 δολ. ή 2,3%, στα 74,28 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 2,01 δολ. ή 3%, κλείνοντας στα 70,10 δολ. το βαρέλι, στο πρώτο κλείσιμο πάνω από τα 70 δολ. από την περασμένη Παρασκευή. Την Τετάρτη, το WTI έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 20 Μαρτίου.
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαΐου.
Οι αναλυτές ανέμεναν μεσοσταθμική πτώση 3.4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Commodity Insights. Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο αργά το βράδυ της Τετάρτης είχε ανακοινώσει αύξηση της τάξης των 5,2 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης