Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπεράκτια Αιολικά: Χρηματοδότηση της ΕΔΕΥΕΠ μέσω των δημοπρασιών ρύπων για τις ερευνές

Υπεράκτια Αιολικά: Χρηματοδότηση της ΕΔΕΥΕΠ μέσω των δημοπρασιών ρύπων για τις ερευνές
Με τη νομοθετική παρέμβαση που θα προωθήσει πολύ σύντομα το ΥΠΕΝ θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ΕΔΕΥΕΠ για να προχωρήσει τις συγκεκριμένες έρευνες
Η διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου ώστε να προχωρήσει η ΕΔΕΥΕΠ στις αναγκαίες έρευνες και να ωριμάσει τις πρώτες περιοχές, όπου θα εγκατασταθούν υπεράκτια αιολικά πάρκα μετά από διαγωνισμό, είναι το επόμενο βήμα που σχεδιάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο της πολιτικής για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και της ανάπτυξης εγχώριας βιομηχανίας υποστήριξης των υπεράκτιων αιολικών.

Με τη νομοθετική παρέμβαση που θα προωθήσει πολύ σύντομα το ΥΠΕΝ θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ΕΔΕΥΕΠ για να προχωρήσει τις συγκεκριμένες έρευνες. Τα χρήματα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα προέλθουν από την ανακατανομή των πόρων που προκύπτουν από τις δημοπρασίες ρύπων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα χρήματα από το Ταμείο των Ρύπων που διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της ενεργειακής κρίσης κατευθύνθηκαν στη στήριξη των καταναλωτών καθώς από αυτά προέκυψε το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων στους τελικούς λογαριασμούς του ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης