Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mε ενστάσεις 3 μεγάλων προχωρά ο διαγωνισμός της αποθήκευσης - Ποιοί εγχώριοι και πολυεθνικές είναι στο παιχνίδι

Mε ενστάσεις 3 μεγάλων προχωρά ο διαγωνισμός της αποθήκευσης - Ποιοί εγχώριοι και πολυεθνικές είναι στο παιχνίδι
Στην τελική ευθεία έχει μπει ο διαγωνσιμός για δημοπρατούμεη ισχύ 228 MW - Ποιοί έχουν περάσει, ποιοί υποβάλλουν ενστάσεις
Την Τετάρτη 14/2 αναμένεται να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για τους αποκλεισθέντες συμμετέχοντες στον δεύτερο διαγωνισμό της ΡΑΑΕΥ για έργα αποθήκευσης ενέργειας, αφού εξετασθούν όλες οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από επενδυτές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα επτά έργα που αποκλείστηκαν, με τρία από αυτά να ανήκουν σε μεγάλους ενεργειακούς «παίκτες» της αγοράς. Ειδικότερα, το έργο των 17,5 MW (εγγυημένης χωρητικότητας 35 MWh) της «Φως Αγίου Γεωργίου» προωθείται από τον γερμανικό όμιλο BAYWA, ο οποίος έχει ιδρύσει στην Ελλάδα σειρά θυγατρικών εταιρειών και διαθέτει ήδη ένα pipeline έργων (κυρίως φωτοβολταϊκών) άνω του 1 GW (γιγαβάτ).
Ο λόγος του αποκλεισμού του έργου αποθήκευσης από τον δεύτερο διαγωνισμό της ΡΑΑΕΥ, αποδίδεται στο ότι ορισμένα δικαιολογητικά συμμετοχής, όπως τα πιστοποιητικά δικαστικής φερεγγυότητας και ασφαλιστικής ενημερότητας που προσκομίστηκαν έπρεπε να είχαν εκδοθεί το αργότερο 30 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ωστόσο είχαν εκδοθεί προγενέστερα. Για τους ίδιους λόγους αποκλείστηκε και έργο του ομίλου Μυτιληναίος που «κατέβηκε» στον διαγωνισμό μέσω της Αέναος Συσσωρευτές (ελέγχεται από τους κ.κ. Νίκο Παπαπέτρου και Γιάννη Καλαφατά) με ένα έργο 48 MW (εγγυημένης χωρητικότητας 96 MWh) στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης