Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στον αέρα η επιστροφή των επιδοτήσεων - Στα 500 εκατ. ευρώ για τα έως 35 KVA - Στα 600 εκατ. το έλλειμμα των ΥΚΩ

Στον αέρα η επιστροφή των επιδοτήσεων - Στα 500 εκατ. ευρώ για τα έως 35 KVA - Στα 600 εκατ. το έλλειμμα των ΥΚΩ

Στην αναμονή οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας - Ο ΔΑΠΕΕΠ έχει δεσμεύσει 500 εκατ ευρώ

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επιστροφής των επιδοτήσεων που δόθηκαν από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας σε μη οικιακούς πελάτες τους με παροχή ισχύος έως 35 KVA, ενώ σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται το διαρκώς διογκούμενο έλλειμμα του λογαριασμού Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), αφού αυξάνονται τα οφειλόμενα προς τους προμηθευτές και επί του παρόντος δεν φαίνεται να έχει βρεθεί λύση για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας».


Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς παρά το γεγονός ότι εντός του Δεκεμβρίου του 2023 υπεγράφη η υπουργική απόφαση που θεωρητικά ξεμπλοκάρισε το θέμα των 35 KVA, ακόμη τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί σε πολλούς από τους προμηθευτές οι οποίοι περιμένουν επίσης να λάβουν τις επιστροφές από τα ΥΚΩ των πελατών τους στα νησιά.

Σε συγκεκριμένο προμηθευτή μεσαίου μεγέθους σε ότι αφορά το μερίδιο του στην αγορά ηλεκτρισμού, τα οφειλόμενα από τα ΥΚΩ και τα 35 KVA, ανέρχονται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι οι οφειλές σε εταιρίες με μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς είναι πολύ υψηλότερες. Πόσο μάλλον οι οφειλές προς τη ΔΕΗ η οποία ως γνωστόν τροφοδοτεί συνολικά 5,5 εκατομμύρια καταναλωτές, ενώ η θυγατρική της ΔΕΔΔΗΕ, διαχειρίζεται τον Ειδικό Λογαριασμό των ΥΚΩ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης