Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Δαμασκό – Στο +0,5% και τα 87,42 δολ. το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Δαμασκό – Στο +0,5% και τα 87,42 δολ. το Brent
Προς τα 90 δολάρια οδεύει το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2023 παρέμειναν οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο της ισραηλινής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο, στη Δαμασκό.
Οι φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, αυξάνουν την ανησυχία τόσο για την παραγωγή στην περιοχή, όσο και για την εφοδιαστική αλυσίδα. Την ίδια στιγμή, παραμένουν τα μέτωπα σε Ουκρανία, Γάζα, και Ερυθρά Θάλασσα.
Επίσης, θετικά για τον «μαύρο χρυσό» λειτούργησαν και τα στοιχεία για μείωση 6% στην παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2024, στα 12,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) -μετά το ρεκόρ του Δεκεμβρίου 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου (άλλαξε σήμερα 1/4 το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατέγραψε άνοδο 0,42 δολ. ή 0,48% και έκλεισε στα 87,42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου σημείωσε κέρδη 0,54 δολ. ή 0,65%, κλείνοντας στα 83,71 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν άνοδο 2,4% και 3,2%, αντίστοιχα -σε θετικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Μείωση της της παραγωγής πετρελαίου στον ΟΠΕΚ+ τον Μάρτιο 2024

Πτωτικά κινήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ τον Μάρτιο 2024, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/4, αντανακλώντας τις χαμηλότερες εξαγωγές από το Ιράκ και τη Νιγηρία στο πλαίσιο συνεχιζόμενων εθελοντικών περικοπών της προσφοράς από μέλη του ΟΠΕΚ+.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός άντλησε 26,42 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον περασμένο μήνα, ποσότητητα μειωμένη κατά 50.000 bpd σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βασίστηκε σε ναυτιλιακά στοιχεία και πληροφορίες από πηγές του κλάδου.
Αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ+ προχώρησαν σε νέες περικοπές τον Ιανουάριο για να αντιμετωπίσουν την οικονομική αδυναμία και την αύξηση της προσφοράς εκτός της ομάδας. Οι παραγωγοί συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να τις διατηρήσουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης