Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξήσεις 40% φέρνει η enaon EDA στα τέλη χρήσης για το δίκτυο φυσικού αερίου

Αυξήσεις 40% φέρνει η enaon EDA στα τέλη χρήσης για το δίκτυο φυσικού αερίου
Τι αναφέρει επιστολή της Φυσικό Αέριο στην ΡΑΑΕΥ
Σημαντικές αυξήσεις στα τέλη χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου από την enaon EDA, όπως μετονομάστηκε η ΔΕΠΑ Υποδομών μετά την εξαγορά της από την Italgas, οι οποίες φθάνουν και στο 40% διαπιστώνει η Φυσικό Αέριο θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας και ζητά την παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους τελικούς καταναλωτές.

Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ επί του Προγράμματος Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της enaon EDA για την περίοδο 2024-2028, η Φυσικό Αέριο υπενθυμίζει ότι ήδη από την 1η Φεβρουαρίου του 2024 ισχύουν τα νέα αυξημένα κατά 30% τιμολόγια χρήσης του δικτύου διανομής τα οποία προέκυψαν από τους επενδυτικούς σχεδιασμούς της enaon για την περίοδο 2023-2026. Σε αυτή την αύξηση αναμένεται να προστεθεί επιπλέον αύξηση της τάξης του 10% από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της enaon για την περίοδο 2024-2028.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο τo επενδυτικό πρόγραμμα της enaon ανέρχεται σε 770 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις 11 περιφέρειες που δραστηριοποιείται η εταιρία. Οι νέες επενδύσεις αφορούν σε έργα ανάπτυξης, έργα σύνδεσης, ασφάλειας και ενίσχυσης δικτύου, ψηφιοποίησης, εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και σε διάφορες πρόσθετες επενδύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης