Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρεκόρ στις νέες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το 2023

Ρεκόρ στις νέες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το 2023
Αναμένεται να προστίθενται 158 GW νέων αιολικών εγκαταστάσεων ετησίως έως το 2028
Σχετικά Άρθρα
Η παγκόσμια αιολική βιομηχανία εγκατέστησε νέα δυναμικότητα ρεκόρ 117 γιγαβάτ (GW) το 2023, αλλά χρειάζεται να τριπλασιάσει αυτό το ποσό ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους, σύμφωνα με έκθεση.
Η έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) ανέφερε ότι η εγκατάσταση δυναμικότητας πέρυσι ήταν 50% υψηλότερη από το προηγούμενο έτος.
Πέρυσι, η νέα χερσαία αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε τα 106 GW της ποσότητας που εγκαταστάθηκε, ενώ η υπεράκτια αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε τα 10,8 GW.
Η GWEC αναμένει να προστίθενται 158 GW νέων αιολικών εγκαταστάσεων ετησίως έως το 2028.
Για να επιτευχθούν οι στόχοι που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου συμφώνου για το κλίμα, η βιομηχανία πρέπει να εγκαταστήσει τουλάχιστον 320 GW ετησίως έως το 2030, ανεβάζοντας τη σωρευτική ισχύ στα 3 terawatts (TW), πρόσθεσε η έκθεση.
Η αθροιστική ισχύς αιολικής ενέργειας ξεπέρασε το 1 TW για πρώτη φορά, πέρυσι.
"Μας πήρε πάνω από 40 χρόνια για να φτάσουμε το όριο του 1 TW της παγκόσμιας εγκατεστημένης αιολικής ενέργειας. Τώρα έχουμε μόλις επτά χρόνια για να εγκαταστήσουμε τα επόμενα 2 TW", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC, Ben Backwell.

Εγκατάσταση ανά χώρα

«Η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη σε μερικές μεγάλες χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Γερμανία και χρειαζόμαστε πολλές περισσότερες χώρες για να άρουν τα εμπόδια και να βελτιώσουν τα πλαίσια της αγοράς για να κλιμακώσουν τις αιολικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε.
Οι πέντε πρώτες αγορές για αιολικές εγκαταστάσεις ήταν η Κίνα, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, τη Γερμανία και την Ινδία.
Η Κίνα σημείωσε νέο ρεκόρ με 75 GW νέων εγκαταστάσεων που τέθηκαν σε λειτουργία, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 65% του παγκόσμιου συνόλου, ενώ η Λατινική Αμερική σημείωσε επίσης ανάπτυξη ρεκόρ -αύξηση 21% από το προηγούμενο έτος- με επικεφαλής τη Βραζιλία που είχε 4,8 GW νέων εγκαταστάσεων.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης