Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Η ΕΕ οφείλει να επενδύσει περισσότερα στα ενεργειακά δίκτυα

Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Η ΕΕ οφείλει να επενδύσει περισσότερα στα ενεργειακά δίκτυα
Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία»
Σχετικά Άρθρα
«Αν δεν θέλει να μείνει πίσω από τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας που στηρίζουν απρόσκοπτα τους βιομηχανικούς κλάδους τους με δεκάδες δισεκατομμύρια, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επενδύσει περισσότερα στα ενεργειακά δίκτυα, σε μια πραγματική Ενεργειακή Ένωση, που θα διασφαλίζει φθηνή και καθαρή ενέργεια στις επιχειρήσεις. Ας είμαστε ρεαλιστές, το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας στο σύγχρονο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί, με αποτελεσματικές εθνικές πολιτικές αλλά και με μια ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση». Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση για την «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ΕΒΕΑ.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου ενώ η πρόεδρος πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη προσπάθεια και σε ένα αντίξοο διεθνές περιβάλλον, η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα έχει αποκτήσει μια αξιόλογη δυναμική, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε και να επιταχύνουμε μέσα από τη διαχείριση προκλήσεων, όπου μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή της ενεργειακής αποδοτικότητας».
Καθώς η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της μεταποίησης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ανταγωνιστικότητας, είπε η κ. Εφραίμογλου, είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας ενεργειακής πολιτικής που επιτρέπει την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας μας. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η πρόκληση για μια ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ημερίδα διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου - Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αποστόλος Σίσκος Μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ και του ΚΑΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης