Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κυβέρνηση τελειώνει τους παραγωγούς και κλείνει το μάτι στους εμπόρους πετρελαιοειδών: Από το 2029 ξεχάστε το βιοντίζελ από ηλίανθο

Η κυβέρνηση τελειώνει τους παραγωγούς και κλείνει το μάτι στους εμπόρους πετρελαιοειδών: Από το 2029 ξεχάστε το βιοντίζελ από ηλίανθο
Από το 2025 θα έχουμε μια ετήσια μείωσης της ποσότητας κατά 5%
Σχετικά Άρθρα
Τέλος θέλει να βάλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις ενεργειακές καλλιέργειες στην χώρα μας, ηλίανθου και ελαιοκράμβης, για την παραγωγή βιοντίζελ.
Αυτό φάνηκε στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών βιοντίζελ με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, με θέμα την υπογραφή της απόφασης για τον καθορισμό ποσότητας κατανομής για το 2024.
Θυμίζουμε πέρυσι, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση, με την οποία έδιναν παράταση της περιόδου κατανομής βιοντίζελ και καθορισμό ποσότητας κατανομής για το 2023.
Όπως δήλωσε στην συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, για φέτος θα υπάρξει μια μείωση της ποσότητας βιοντίζελ κατά 40%.
Από το 2025 θα έχουμε μια ετήσια μείωσης της ποσότητας κατά 5% και μέχρι το 2029 θα μηδενιστεί η ποσότητα.
Πάντως μοναδικοί ωφελημένοι από όλη αυτή την εικόνα είναι οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες μπορούν να εισάγουν βιοντίζελ από το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης