Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανεξέλεγκτη και παρωχημένη η «ανάπτυξη» με Ανεμογεννήτριες – Επί… Σουφλιά το σχέδιο, ποιες περιοχές επιβαρύνονται

Ανεξέλεγκτη και παρωχημένη η «ανάπτυξη» με Ανεμογεννήτριες – Επί… Σουφλιά το σχέδιο, ποιες περιοχές επιβαρύνονται
Με το πλαίσιο Σουφλιά του 2009 λειτουργεί ακόμα η αγορά
Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις τοπικών φορέων και κινήσεων πολιτών κατά χωροθετήσεων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Τελευταία στη λίστα των «πράσινων» τεχνολογιών που έχουν μπει στο «στόχαστρο» είναι και οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας.

Ήδη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία είναι από τις περιοχές που τραβούν σαν «μαγνήτης» τις επενδύσεις ΑΠΕ, κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση μονάδων αποθήκευσης. Συνολικά, στη συγκεκριμένη Περιφέρεια είναι αδειοδοτημένα περί τα 1.261 έργα ΑΠΕ, δίχως να έχουν υπολογιστεί και τα εκατοντάδες μικρότερα φωτοβολταϊκά (κάτω του 1 MW). Επιπλέον, ήρθαν να προστεθούν και οι αδειοδοτημένες μονάδες αποθήκευσης από την ΡΑΑΕΥ στην Στερεά Ελλάδα που φτάνουν περί τις 160, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές έχουν αδειοδοτηθεί και περιβαλλοντικά , γεγονός που έχει πυροδοτήσει επιπλέον αντιδράσεις που έρχονται να προστεθούν σε εκείνες για τα έργα ΑΠΕ που προωθούνται για εγκατάσταση στην περιοχή.

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες που αντιδρούν. Στη Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας προ δύο εβδομάδων έβαλε «φρένο» σε τρία μεγάλα έργα , συνολικής ισχύος 430 MW, τα οποία αναπτύσσουν εταιρείες θυγατρικές της αυστραλιανής Maquarie και της γαλλικής Acuo. Επιπλέον, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε ένα πρόχειρο δειγματοληπτικό έλεγχο σε παλαιότερες αδειοδοτήσεις που έγινε πρόσφατα από τις υπηρεσίες εντοπίστηκαν 12 περιπτώσεις με παράτυπα θετική γνωμοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης