Ενέργεια

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία κατοίκων στην Περιφέρεια Κρήτης ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία κατοίκων στην Περιφέρεια Κρήτης ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών
Η Κρήτη μετατρέπεται σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα 18/10 στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο, κάτοικοι και φορείς από τον Αποκόρωνα Χανίων και το Ρέθυμνο, κατά των ΒΑΠΕ (Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Με πανό και συνθήματα, αντιδρούν στον σχεδιασμό της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και πυλώνων στις περιοχές τους, στο πλαίσιο της ενεργειακής σύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.
Για το θέμα συνεδριάζει στην Περιφέρεια Κρήτης η Επιτροπή Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα για τη γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης Χανιά – Δαμάστα.
Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλουν ότι η Κρήτη μετατρέπεται σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πυλώνες υψηλής τάσης ύψους 33 μέτρων. Η νέα γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης από τα Χανιά μέχρι τη Δαμάστα του δήμου Μαλεβιζίου, στον νομό Ηρακλείου, όπως αναφέρουν περιλαμβάνει την εγκατάσταση πυλώνων βαρέως τύπου κάθε 350 μέτρα.
Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστηρίζουν ότι η νέα γραμμή διέρχεται δίπλα από ιστορικούς τόπους του νησιού, όπως η Μονή Αρκαδίου. Επίσης, θα διασχίζει τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προστατευόμενες περιοχές NATURA καθώς και το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη όπου σχεδιάζεται η τοποθέτηση 106 πυλώνων σε μήκος 35 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης