Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νίκας: Η εξαγορά της από την Chipita, ο ρόλος του Σ. Θεοδωρόπουλου και η προειδοποίηση του ορκωτού ελεγκτή

tags :
Νίκας: Η εξαγορά της από την Chipita, ο ρόλος του Σ. Θεοδωρόπουλου και η προειδοποίηση του ορκωτού ελεγκτή
Ποιός συνεχίζει να δανείζει μια εταιρεία που βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση της Νίκας;
Μπορεί ο Σ. Θεοδωρόπουλος της Chipita να υπέβαλλε πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, εντούτοις ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι η βασική του πρόθεση.
Να εξασφαλίσει τα χρήματα που έχει επενδύσει στην εταιρεία (έχει καταβάλλει 6,9 εκατ. ευρώ σε δύο μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια το 2011 και 2012) ή απλά να «σώσει» την εταιρεία από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει;
Το πρόβλημα όμως που υπάρχει σήμερα είναι ότι η Νίκας στο εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης είχε αρνητική καθαρή θέση 14,6 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο ομίλου 21,6 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα η εταιρεία στο ίδιο διάστημα παρουσίασε ζημιές ύψους 7,1 εκατ. ευρώ και 7,0 εκατ. (σε ενοποιημένο επίπεδο), ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας και του ομίλου υπερέβαιναν το κυκλοφορούν ενεργητικό τους κατά 55,6 εκατ. και 4,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Και βέβαια το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι ποιος - και με ποια κριτήρια και εγγυήσεις - συνεχίζει να δανείζει μια εταιρεία που βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση της Νίκας η οποία συν τοις άλλοις έχει και αρνητικό κεφάλαιο κίνησης.
Μάλιστα σε ό,τι αφορά στις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή - στα αποτελέσματα εννιαμήνου - εκείνος εφιστά την προσοχή καθώς τα οικονομικά μεγέθη της «υποδηλώνουν ουσιαστική αβεβαιότητα που ενδεχομένως δημιουργεί σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης