Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έκλεισε η εξαγορά της Νίκας - Περνά στον Θεοδωρόπουλο της Chipita και την Impala

tags :
Έκλεισε η εξαγορά της Νίκας - Περνά στον Θεοδωρόπουλο της Chipita και την Impala
Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες
Σε συμφωνία με την πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά της Νίκας, ήρθε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σ. Θεοδωρόπουλος της Chipita και η ελληνικών συμφερόντων εταιρία Impala.
Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ήδη συμφωνήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Νίκας με haircut των δανειακών της υποχρεώσεων (20-30%), οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 70 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για την εξαγορά της Νίκας ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ, και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την Impala και τα υπόλοιπα από τον κ. Θεοδωρόπουλο.
Σήμερα το 67,48% της Νίκας ανήκει στην Global Finance (συμφερόντων Πλακόπητα), το 11,99% στο ΤΧΣ (μέσω Eurobank) και το 9,96% στη First European Retail Corp.
Nα σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Νίκας εμφανίζει σημαντικές ζημιές καθώς μόνο στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε ζημιές 4,39 εκατ. έναντι ζημιών 3,72 εκατ. το 2014.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε πτώση κατά 3,1% και διαμορφώθηκε σε 26,15 εκατ. έναντι 27,01 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ε.Μ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης