Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η οικογένεια Βασιλάκη επενδύει 30 εκατ ευρώ στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού και την κατασκευή γηπέδων γκολφ

Η οικογένεια Βασιλάκη επενδύει 30 εκατ ευρώ στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού και την κατασκευή γηπέδων γκολφ
Tο καταστατικό του ομίλου προβλέπει ότι η εταιρεία δύναται να συμμετέχει ή να ιδρύει συναφείς εταιρείες και στο εξωτερικό
Το όραμα του πρόσφατα «χαμένου» από τη ζωή πατέρα τους Θεόδωρου Βασιλάκη, να γίνει η Κρήτη ένας αξιόλογος προορισμός για τουρίστες που αγαπάνε το γκολφ, φαίνεται ότι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν σύντομα οι γιοι του Ευτύχης και Γιώργος.
Για το σκοπό αυτό προχώρησαν πρόσφατα στην από κοινού σύσταση εταιρίας με την επωνυμία Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις ΑΕ.
Όπως φαίνεται από τη συμβολαιογραφική πράξη σκοπός της νέας εταιρείας που σύστησαν τα δύο αδέλφια είναι η συμμετοχή σε τουριστικές επενδύσεις κάθε είδους όμως από το όνομα Evergolf προκύπτει ότι προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία γηπέδων και εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το αγαπημένο άθλημα του πατέρα τους.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία επένδυση στην οποία ποντάρουν πολλά ο Ευτύχης και ο Γιώργος Βασιλάκης καθώς το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ ποσό ιδιαίτερα υψηλό για μία νεοσυσταθείσα εταιρεία.
Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι ότι το καταστατικό προβλέπει ότι η εταιρεία δύναται να συμμετέχει ή να ιδρύει συναφείς εταιρείες και στο εξωτερικό.
Πάντως η οικογένεια έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να κάνει το δικό της βήμα, για το χτίσιμο μιας υποδομής πρότυπης στη Mεσόγειο, ικανής να προσελκύσει παίκτες και τουρισμό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος στόχος των δύο επιχειρηματιών είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Κρήτη όπου ήδη έχουν πλειοψηφικό πακέτο στην ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ Α.Ε καθώς ο Θ. Βασιλάκης προέβη πριν περίπου 4 χρόνια στην εξαγορά των μετοχών των επιχειρηματιών Ανδρέα Μεταξά και Παντελή Σαπουνάκη.
Από την περίοδο που έγινε η εξαγορά της Κρητικα Γκολφ ΑΕ, ο Θ. Βασιλάκης εξέταζε και άλλες περιοχές της Μεγαλονήσου μαζί με φορείς της Κρήτης, ούτως ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία και άλλων 3 γηπέδων γκολφ προκειμένου η Κρήτη να γίνει Golf προορισμός.
Καθώς ήταν κι ο ίδιος δεινός γκόλφερ γνώριζε ότι υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 70 εκατ. τουρίστες παγκοσμίως οι οποίοι ταξιδεύουν όλο το χρόνο σε προορισμούς που μπορούν να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα.
Πέρα από το γεγονός ότι το γκολφ αποτελούσε το προσωπικό πάθος του -«αν μου κόψεις το γκολφ, δεν υπάρχω, αυτό με κρατάει στη ζωή», είχε πει σε κάποια συνέντευξη του, θεωρούσε ότι μέσω αυτού, η τουριστική σεζόν θα επεκταθεί κατά τουλάχιστον 4 μήνες, όπως δείχνουν οι περιπτώσεις της Iσπανίας, της Πορτογαλίας, της Iταλίας και της Kύπρου.
Επίσης οι συγκεκριμένοι τουρίστες είναι υψηλού επιπέδου καθώς σύμφωνα με σχετικές έρευνες ο γκόλφερ τουρίστας ξοδεύει σε μία μέρα όσα ξοδεύει ο μέσος τουρίστας σε μία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης