Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Barrilla Hellas: Ποια είναι τα επενδυτικά σχέδια για τα επόμενα έτη

Barrilla Hellas: Ποια είναι τα επενδυτικά σχέδια για τα επόμενα έτη
Η  Ελλάδα εξάγει μακαρόνια σε 19 χώρες και σκληρό σιτάρι στην Ιταλία
Με όχημα τα προϊόντα MISCO η ιταλική εταιρεία Barilla έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές μαθαίνοντας σε εκατομμύρια καταναλωτές τις ελληνικές συνταγές στα μακαρόνια.
Ο Ακάκιος παραμένει σημαία της εταιρείας και εκτός Ελλάδος είναι  ο παλαιότερος πρεσβευτής στην ιστορία της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων.
Η χρυσή σειρά της MISCO είναι ελληνικής έμπνευσης συνταγή βασισμένη στο σκληρό σιτάρι με υψηλή διατροφική αξία καθώς περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης.
Πρόκειται για εξαγωγική «μαγιά» που με την είσοδο της Barilla στην Ελλάδα το 1991 πήρε νέα μορφή και σήμερα τα προϊόντα χρυσή σειρά της MISCO ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Το εργοστάσιο της Θήβας αποτελεί το βασικό βραχίονα εξαγωγών της ιταλικής εταιρείας.
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι  τα προϊόντα ταξιδεύουν σε 19 χώρες και οι ποσότητες που εξάγονται έφθασαν τους 21.820 τόνους το 2018. 
Έφθαναν  τους 21.036 τόνους το 2017 από 20.304 τόνους το 2015.
Η Ελλάδα είναι εξαγωγική χώρα σε σκληρό σιτάρι καθώς είναι σε θέση να αξιοποιήσει μόνο τους 600.000 τόνους και οι υπόλοιποι 900.000 τόνους κατευθύνονται κυρίως στην Ιταλική αγορά όπως και σε άλλες χώρες.
Ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barillas Hellas  και στέλεχος της εταιρείας από το 2002 σε συνάντηση με δημοσιογράφους τόνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει την επενδυτική της στρατηγική.
Φέτος σχεδιάζει να  επενδύσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Θήβας και στο Μύλο του Βόλου για την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού.
Την περίοδο  2015-2018 υλοποιήθηκε  πρόγραμμα ύψους 8,4 εκατ. ευρώ για την τεχνολογική αναβάθμιση.
Τόνισε ότι η εταιρεία επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και επισφραγίζουν την  μακροχρόνια και ειλικρινή σχέση με το καταναλωτικό κοινό. Η Barilla  Hellas  συνεργάζεται με 420 αγρότες που καλλιεργούν 22.000 στρέμματα.
Ο στόχος είναι οι αγρότες να καλλιεργούν  μειώνοντας το κόστος παραγωγής έως 21% ,  να συμβάλουν στη μείωση της χρήσης  χημικών που  φθάνει  στο 25% , στην  κατανάλωση ενέργειας για την εγκατάσταση της  φυτείας  κατά 85% και αντίστοιχη μείωση της ενέργειας για  την καλλιέργεια στο 21,7%.
Στο  εργοστάσιο  της  Θήβας έχει επιτευχθεί η μείωση των ρύπων κατά 3,8% την περίοδο 2015 – 2018  και ο περιορισμός κατανάλωσης νερού κατά 5% το ίδιο  διάστημα.

Μερίδια αγοράς της Barilla Hellas

Το μερίδιο αγοράς των προϊόντων Barilla  σε αξία ανέρχεται στο 40% με 45% και σε  όγκο από το 35% έως 40%.
Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών MISKO και Barilla επιβεβαίωσαν την διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην Ελληνική αγορά. Παράλληλα, οι θετικές προοπτικές της Εταιρείας ενισχύονται μέσα από το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως η Χρυσή Σειρά MISKO από μονοποικιλιακό σιτάρι και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής.
Επιπλέον, πολύ θετικές διαγράφονται και οι προοπτικές για τα προϊόντα bakery, που εμπορεύεται η Barilla Hellas, με τη σειρά Gran Cereale και τη σειρά Wasa να κατακτούν όλο και περισσότερους καταναλωτές, σε ένα κλάδο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό.
Σε ότι αφορά τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκ. ευρώ από 140 εκ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 14%.
Στην Ελλάδα  ο τζίρος  ανήλθε  στα  73,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,4 εκατ. ευρώ.
Οι  πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθούν  κατά 2% με 3%  το 2019  σε σχέση  με το 2018.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης