Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παράταση κατά 6 μήνες έλαβε η Ειδική Διαχείριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά - Επιβεβαίωση ΒΝ

Παράταση κατά 6 μήνες έλαβε η Ειδική Διαχείριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά - Επιβεβαίωση ΒΝ
Τα Ναυπηγεία παραμένουν σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Παρατείνεται το καθεστώς των Ειδικών Διαχειρίσεων κατά έξι μήνες με νομοθετική παρέμβαση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της, για όσες διαδικασίες ειδικής διαχείρισης η νόμιμη διάρκειά τους, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 69 του ν. 4307/2014 (Α’ 246) έχει λήξει ή λήγει εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η.3.2021 έως και τις 30.6.2021, η διάρκεια αυτή παρατείνεται αυτοδικαίως, κατά έξι (6) επιπλέον μήνες από τη λήξη της νόμιμης διάρκειας των διαδικασιών ειδικής διαχείρισης.
Η νομοθετική παρέμβαση αφορά, μεταξύ άλλων, και την Ειδική Διαχείριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, έρχεται να επιβεβαιώσει σχετικό ρεπορτάζ του ΒΝ.
Τα Ναυπηγεία παραμένουν σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2021.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και κυρίως να βρεθεί αγοραστής, διότι σε άλλη περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Κομισιόν, καθώς τα Ναυπηγεία είχαν λάβει κρατική ενίσχυση η οποία απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης